Ana Sayfa / KADIN / Yenişehir Belediyesi ilk etapta 4 tır ve 2 kamyon aracı bölgeye gönderdi

Yenişehir Belediyesi ilk etapta 4 tır ve 2 kamyon aracı bölgeye gönderdi

Deprem bölgesindeki yurttaşlar için Yenişehir Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanılan temel ihtiyaç malzemelerini taşıyan tırlar bölgeye gönderildi. Yenişehir Belediyesi ilk etapta hazırladığı 4 tır ve 2 kamyon aracı bölgeye gitti. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi kadın basketbol organizasyonunun hazırladığı 1 tır ve 1 kamyon da aynı gün yola çıktı.  Yenişehir Belediyesi ayrıca bölgeye bir de seyyar mutfak gönderdi.

Mersin Yenişehir Belediyesinin afetten etkilenen vatandaşlar için başlattığı yardım kampanyasında Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi koordinasyon merkezi olarak hazırlandı. Mersinli vatandaşlar bölgeye ulaştırılmak üzere yardım malzemelerini Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ne ederken, Yenişehir Belediyesi ekipleri ve gönüllüler malzemeleri ayırarak paketleyip araçlara yüklüyor.

Temel ihtiyaç malzemeleri bölgeye ulaşıyor

Ekmek, su, yatak, battaniye, çorap, kışlık giysi, uyku tulumu, kadın pedi, oyuncak, elektrikli ısıtıcı, bebek maması, bebek bezi, yağmurluk, sabun, tuvalet kağıdı, ıslak mendil, evcil hayvan yemi ve gıda ürünleri gibi temel ihtiyaç malzemelerini taşıyan ilk araçlar Yenişehir Belediyesi tarafından dün akşam saatlerinde bölgeye gönderildi. Yenişehir Belediyesi dün bölgedeki vatandaşlar için 50 bin şişe su ve 12 bin ekmeği de aynı araçlarla bölgeye ulaştırdı.

Yüzlerce gönüllü destek veriyor

Yenişehir Belediyesinin yardım kampanyasına yüzlerce gönüllü de destek veriyor. İmece usulüyle eşyalar tasnif edilerek paketleniyor ve ardından tırlara yükleniyor. Yenişehir Belediyesi vatandaşlar için yardım malzemesi taşıyan araçları bölgeye göndermeye devam edecek.

“Oradaki kardeşlerimiz için seferber olmuş durumdayız.”

Dayanışmayı arttırma vurgusu yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Kalbimiz,  desteğimiz affet bölgesinde yurttaşlarımızla. Oradaki kardeşlerimiz için seferber olmuş durumdayız. Onlarca gönüllü hemşehrimiz çalışmalarımıza destek veriyor. Duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Biz elimizden geldiğince Yenişehir Belediyesi olarak bunları doğru biçimde toplayıp bölgeye göndermeye çalışıyoruz. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza uzanmaya çalışıyoruz. Sadece Yenişehir’den değil Türkiye’nin her yerinden insanlar oraya el uzatmak istiyor. Bir organizasyon talep ediyorlar onlara da o konuda buradan da destek sağlamaya çalışıyoruz. Deprem bölgesinden bölgemize doğru gelen depremzedeler olacak onların da barınmasına yönelik konteyner park ya da yaşam alanı oluşturmak için çalışıyoruz. Tabi Yenişehir halkına sesleniyorum biz burada bir sorun yaşıyoruz,  bir tedirginliğimiz var evlere giremiyoruz yavaş yavaş o psikoloji kırılıyor. Biz o dayanışmayla depremle muhatap olmuş insanların sorununu çözmekle alakalı o dayanışmayı artırmamız gerekiyor. Bu yaraları birlikte sarmak için gerekeni yapmamız gerekiyor. Buradan Yenişehirli dostlarıma sesleniyorum, desteğinizi Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde bulunan depolarımıza ulaştırdığınızda arkadaşlarımız topluyor ve tıra dolduruyoruz ve bölgeye sevk ediyoruz. Dolayısıyla bu dayanışmayı artıralım diyorum. Allah bizi böyle afetlerle karşılaştırmasın diyorum.”dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir