Ana Sayfa / EKONOMİ / Yenişehir Belediyesi Göçmen Balık Pazarı açıldı

Yenişehir Belediyesi Göçmen Balık Pazarı açıldı

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından Eğriçam Mahallesi’nde yapılan Göçmen Balık Pazarı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete açıldı. Açılışta konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit “Amacımız vatandaşımızın önemli bir besin kaynağı olan deniz ürünlerine kaliteli ve ekonomik şekilde ulaşabilmesi.” dedi.

Yenişehir Belediyesi Göçmen Balık Pazarı’nda Akdeniz’in taze balıkları Mersinlilerle buluşacak. Vatandaşların daha uygun fiyatlarla deniz ürünlerine kolayca erişebilmesi için Eğriçam Mahallesi’nde yapılan Göçmen Balık Pazarı’nın açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yani sıra  Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, MESİAD Başkanı Hasan Engin, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Açılışta vatandaşlara  ücretsiz balık ekmek de ikram edildi.

Bin 108 metrekarelik alan üzerine kurulu olan Yenişehir Belediyesi Göçmen Balık Pazarı;  8 balıkçı dükkanı, manav, pişirim fırını, beyaz ve kırmızı et satış dükkan ve kafeteryadan oluşuyor. Pazarda aynı zamanda Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin de marketi yer alıyor.

Göçmen Balık Pazarı’nın açılışında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Bugün Türkiye Cumhuriyet’nin  99’uncu kuruluş yıldönümü. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Bütün emperyalist güçlerin ellerindeki süper silahlara, ekonomik güce rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğiyle kurtulan ülkemizin cumhuriyetle taçlandığı bugünde belediyelerimizin gerek iktisadi, gerek kültürel ve sanatsal faaliyetlerinin aslında Ata’mızın bize gösterdiği muasır medeniyet yolunda bilim, sanat ve kültür hedefinde de bizi buluşturuyor. Göçmen’i bilenler yapısını çok iyi tanırlar. Göçmen yerel balıkçıların daha çok ikamet ettiği yerdi. Bu güzel semtte Mersin’e, kültürüne uygun bir balık pazarının yapılmasında, buradaki insanların kültürünü yaşatmasında katkısı olan başta Yenişehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Göçmen Balık Pazarı’nda faaliyet gösterecek iş yeri sahiplerine de hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Konuşmasına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak başlayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Çok yaşa Cumhuriyet” dedi.

Başkan Özyiğit, “Rekabetiniz birbirinizle değil, ürünlerinizin kalitesini daha da yukarı çıkarmak için olsun.”

Başkan Abdullah Özyiğit, Göçmen Balık Pazarı’ndaki esnaflara çağrıda bulunarak “Rekabetiniz birbirinizle değil, ürünlerinizin kalitesini daha da yukarı çıkarmak için olsun.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Göçmen Balık Pazarı’nı açmaktaki amacımız insan yaşamında olmazsa olmaz olan sağlıklı yaşamak için temel gıdalarından biri olan deniz ürünlerini en hesaplı ve kaliteli şekilde vatandaşımıza ulaştırmak. Esnaflarımıza da bir çağrım var; rekabetiniz birbirinizle değil rekabetiniz kaliteyi daha da yukarı çıkarmak için olsun. Ürünlerinizi hesaplı kitaplı satın ki vatandaş gelsin alışverişini yapsın ve bu çarşı Mersin merkezdeki en önemli balık satışı yapan yer olsun.”

” Göçmen Balık Pazarı’mız hayırlı, uğurlu olsun”

Başkan Özyiğit, Muğdat Cami’nin karşısında da bir tesis daha yapıldığını söyleyerek, üreticiden tüketiciye direkt satış noktası kurulduğunu anlattı. Başkan Abdullah Özyiğit“Görüyoruz ki hayat gerçekten çok zor fiyatlar ateş pahası, maaşlar yetmiyor. Yerel yönetimler olarak insanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasını sağlamalıyız. Yaptığımız tesislerde vatandaşlarımızın üretimden gelen gücünü kullandığı gibi tüketimden de gelen gücünü kullanabileceği organizasyonlar yapma noktasında bir çaba içerisindeyiz. Ben bu tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Buraya tuğla koyan her arkadaşımın önünde saygıyla eğiliyorum. Kentimize Mersin’imize yakışır bir iş yaptık. Ulu Önderimizin bize emanet ettiği bu ülkenin daha yaşanabilir olması ve onun emanet ettiği değerleri daha da yukarı taşıyarak ileriye gideceğiz. Göçmen Balık Pazarımız hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve beraberindekiler pazarı gezerek esnaflara hayırlı işler diledi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir