Ana Sayfa / Manşet / Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu hastaneden alınıp cezaevine konuldu

Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu hastaneden alınıp cezaevine konuldu

Hakkında verilen hapis cezasının onanmasının ardından milletvekilliği düşürülen ve dün akşam cezaevine gönderilmek için gözaltına alınan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, hastaneden alınarak Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldü.

Edinilen bilgilere göre dün akşam evinde gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü hastanede kalbinde sorun olduğu tespit edilen ve kalp ve göğüs ağrısından doları anjiyo olan Gergerlioğlu, cezaevine gönderildi. Babasının bugün tansiyonu yüksek olduğu sebebiyle yoğun bakımda kalacağını duyuran Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından, “Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar” diye yazdı.

Salih Gergerlioğlu, babası Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldüğünü duyurdu.

HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, hastane önünde yaptığı açıklamada, “Hiç kimse bizimle vekilimizin sağlık durumu nedir bilgisini vermedi. Götürecekler diye bilgi geldi. Araç getirildi ve sanki çıkarılacakmış gibi bir senaryo çizildi ama gerçekten korsanvari bir şekilde milletvekilimiz hastaneden kaçırıldı. Şuanda nereye götürüldüğünü bilmiyoruz” dedi. “Kamu görevlilerine şunu ifade ediyorum, mesleğinizin etik kurallarına uyun, kimsenin size etik dışı talimat vermesine izin vermeyin” çağrısında bulunan Toğrul, “Sağlık durumu ne kadar elverişlidir onu da bilmiyoruz. Herkesi uyarıyoruz, bu tür hukuk dışı yöntemlerden kaçının” ifadelerini kullandı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Gergerlioğlu’nun sosyal medyadan yaptığı bir haber paylaşımı nedeniyle “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasını öngören yerel mahkeme kararını 19 Şubat’ta onamıştı. Yargıtay’ın onama kararı, geçen hafta perşembe günü Meclis’e ulaşmıştı. Yargı kararının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda 17 Mart’ta okunmasıyla Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürülmüştü.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

EŞ BAŞKAN SARIYILDIZ – SADECE HAKİKATİN PEŞİNDE KOŞAN GAZETECİLERİN DAİMA YANINDA OLACAĞIZ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ağırlayan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir