Ana Sayfa / EĞİTİM / TÜGEM’den önemli toplantı

TÜGEM’den önemli toplantı

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Mersin Şubesi, TÜGEM üye ve yöneticilerine önemli bir toplantı gerçekleştirdi. TÜGEM Mersin İl Başkanı Ümit Mete, TÜGEM’in artık MTSO’da da var olduğunu belirterek, emlak sektörünün gelişmesi için MTSO’da da çok çabalayacaklarını söyledi.

TÜGEM, üyelerini bir araya getirerek Gayrimenkul Network Toplantısı düzenledi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleşen Network toplantısına TÜGEM üye ve yöneticileri ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte açılış konuşmasını yapan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, TÜGEM’in artık MTSO’da var olduğunu belirterek, TÜGEM Mersin İl Başkanı Ümit Mete ve diğer 2 TÜGEM üyesinin MTSO meclis üyesi seçilmesinin değerli olduğunu ve kendilerini tebrik ettiğini dile getirdi.
Emlak sektörünün çok önemli bir konuma ulaştığını belirten Kızıltan,” Bu alana özellikle yabancıların ilgisi çok fazla. Hemen her gün sektörden görüştüğüm bir arkadaşım yabancılara konut satıyor. Önemli günler yaşıyoruz. Sektörün daha rahat çalışabilmesi, haksız rekabetin, kayıt dışılığın ortadan kaldırılması için mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.
4.5 yıllık görev süresinde tüm komitelerin toplantılarını takip etmeye çalıştığını kaydeden Kızıltan, bu süreçte emlak sektörünün sorunlarını da tanıma fırsatı bulduğunu belirterek sorunların çözümü noktasında her zaman desteğe hazır olduğunu sözlerine ekledi.

TÜGEM Mersin İl Başkanı ve aynı zamanda 39 No’lu Komite Başkanı ve MTSO Meclis Üyesi Ümit Mete ise sektör sorunlarının çözümü için göreve talip olduklarını vurguladı. Özellikle yabancılara satışlarda kendilerine sektör temsilcileri tarafından birçok sorun aktarıldığını kaydeden Mete, “Bu konuda birçok farklı hata yapılıyor. Çözüm için düzenlemeler getirilmeli. Bu konunun çözümünde birlikte hareket edip ön ayak olalım” diye konuştu.
Sektör adına MTSO’da birşeyler yapmak için MTSO meclis üyesi olduklarını vurgulayan Mete, şöyle konuştu;” Sorumluluğumuz artık daha da ağırlaştı. Biz sizler adınıza buradayız. Bizden hesap sorabilirsiniz. Mesleğimiz sektörümüz birdir. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Sektörün gelişmesi için elimizden ne gelirse yapacağız. Amacımız sektörümüzü çok iyi bir konuma getirmektir. Emlak sektöründeki sorunların çözülmesi için çok çabalayacağız.”
Konuşmalarının ardından TÜGEM’e yeni üye olanlara üyelik sertifikası verildi.
Toplantıda başta yabancılara konut satışı sırasında yaşanan sıkıntılar olmak üzere birçok konu değerlendirilerek ortak çözüm arandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir