Ana Sayfa / Manşet / Toroslar’da “İğne Oyası Festivali” düzenleniyor

Toroslar’da “İğne Oyası Festivali” düzenleniyor

Toroslar Belediyesi; Çamlıyayla Belediyesi ortaklığında “6. Geleneksel Çamlıyayla İğne Oyası Festivali” düzenliyor.

17-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, Türk kültüründe el sanatları açısından önemli bir yer tutan iğne oyaları görücüye çıkacak.

Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (TORTEK), el emeği göz nuru ile üretilen iğne oyaları Mersinlilerin beğenisine sunulacak.

 “İlk Etkinlikler, Çamlıyayla’da”

Sergiler, halk oyunları gösterileri, defile ve konserlerle taçlanacak olan festivalin ilk etkinliği Çamlıyayla İlçesi’nin Zevzek Tepesi’nde yapılacak.

17 Ağustos Çarşamba günü saat 16.00’da Ankaralı Ayşe’nin konseri ile başlayacak olan festival yine Zevzek Tepesi’nde 18 Ağustos Perşembe günü Yörükoğlu Selim konseri ile devam edecek.

  “Ünlü Sanatçı Orhan Hakalmaz, Soğucak’ta Sahne Alacak”

Festival coşkusu, 20 -21 Ağustos tarihlerinde Toroslar’da da ayrı bir güzellikle yaşanacak.

TORTEK kursiyerleri tarafından el emeği ile üretilen birbirinden renkli iğne oyaları, Toroslar Soğucak Güreş Alanında iki gün boyunca sergilenecek.

Toroslar’da, 20 Ağustos Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak kortej yürüyüşü, halk oyunları gösterileri ve defilelerin yer alacağı etkinlikler; Yörükoğlu Selim Konseri ile devam edecek.

Festival, Türk Halk Müziği Sanatçısı Orhan Hakalmaz’ın 21 Ağustos Pazar günü sahne alacağı konser ile son bulacak. Ünlü Sanatçı Hakalmaz, sevilen türkülerini Mersinliler için seslendirecek.

  Başkan Yılmaz; “Kadınların Emeğinin Değerini Bulmasını İstiyoruz”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Çamlıyayla Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği İğne Oyası Festivali’nin kültürel değerlerin yaşatılmasında önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çekti.

Toroslar Belediyesi olarak festivalin paydaşı olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, tüm hemşehrilerini 17-21 Ağustos tarihleri arasında Çamlıyayla ve Toroslar’da gerçekleştirecekleri etkinliklere davet etti.

Başkan Yılmaz;  “Kadınların el emeği göz nuruyla yaptıkları iğne oyası ürünler, her geçen yıl daha da ilgi görüyor. Geleneksel hale gelen bu festival de kentimizin kültür ve turizm potansiyelini ortaya çıkaracak ve tanıtımına katkı sunacak önemli bir etkinlik. Bu festivali Çamlıyayla Belediyemiz ile ortaklaşa yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toroslar Belediyesi olarak TORTEK atölyelerimiz ile kursiyerlerimizin bir yandan meslek sahibi olmasını sağlarken bir yandan da sanatsal ve kültürel gelişimlerine fayda olacak çalışmalar yapıyoruz. Kursiyerlerimizin hem güzel vakit geçirdiği hem de meslek edindiği bu eğitimlerimizden biri de İğne Oyası. Öğrenmenin yaşı yok. Tüm hemşehrilerimizi kurslarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir