Ana Sayfa / Manşet / Toroslar’da Binlerce Sporcu, 5 Kategoride Yarışacak

Toroslar’da Binlerce Sporcu, 5 Kategoride Yarışacak

Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu ile ilçede bir ilke daha imza atan Mersin Toroslar Belediyesi, 21 Kasım’da dünyanın birçok yerinden gelen her yaştan sporseveri Mersin’de, Toroslar’da ağırlayacak.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm sporseverleri Toroslar Uluslararası Yarı Maratona davet ederek; “Toroslar Belediyesi olarak bu yıl ilk kez düzenleyeceğimiz maraton ile binlerce yerli ve yabancı sporcuyu ilçemizde ağırlayacağız. Gerçekleştireceğimiz bu etkinlikle hedefimiz hem ülkemizde hem de kentimizde büyük bir farkındalık oluştururken gençlerimizi spora alıştırmak ve onları sporla buluşturmaktır” diye konuştu.

Binlerce yerli ve yabancı sporcuyu ağırlamaya hazırlanan Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu, 21 Kasım Pazar günü “Toroslar’ı Koşarak Keşfet” sloganıyla düzenlenecek.

Mersin Valiliği himayesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde, paydaş kurum ve kuruluşların desteğiyle Toroslar’da ilk kez gerçekleştirilecek yarışlar; 21 kilometre uzunluğundaki Yarı Maratonun yanı sıra 10 kilometrelik koşu, 3 kilometrelik Halk Koşusu,  200 metre Özel Sporcular, 100 metre Çocuk Maratonu olmak üzere 5 kategoride yapılacak.

 

74 YAŞINDA İDDİALI

Toroslar Belediyesi’nin Akbelen Mahallesi’ndeki stadında maratona hazırlanan 74 yaşındaki Ahmet Kahveci, gençlere spor yapmaları tavsiyesinde bulunarak; “Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu’na herkesi davet ediyorum. Bu maratonu, Sevgi Maratonu’na dönüştürelim” dedi.

Kahveci; “30 yıldır Maratonda koşuyorum. Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu’nda 21 kilometrelik koşuda iddialıyım ve bu kupayı almak istiyorum. Antrenmanlarımı ona göre yapıyorum. Bugüne kadar çok iyi dereceler elde ettim ve veteranlar dalında kendimi kanıtladım. Sigara ve alkol kullanmıyorum. Bütün gençlere örnek olmak istiyorum. Böyle bir organizasyonu düzenlediği ve gençlerin önünü açtığı için Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederim” dedi.

BAŞLANGIÇ NOKTASI TOROSLAR CUMHURİYET MEYDANI

Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu’nun, başlangıç ve bitiş noktası Çağdaşkent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Cumhuriyet Medyanı olacak. Yarı Maraton, Mersin’in diğer merkez ilçeleri olan Akdeniz ve Yenişehir’i de kapsayan bir güzergahtan geçerek Toroslar’da son bulacak.

-21 Km Yarı Maraton saat 9.00 (Başlangıç/Bitiş Toroslar Cumhuriyet Meydanı)

-10 Km Koşusu saat 09.15 ( Başlangıç Toroslar Cumhuriyet Meydanı/ Bitiş Millet Bahçesi)

-3 Km Halk Koşusu saat 10.00 (Başlangıç Toroslar Cumhuriyet Meydanı/ Bitiş Toroslar Belediyesi önü)

-200 Metre Özel Sporcular saat 09.45 (Başlangıç Toroslar Cumhuriyet Meydanı/ Güzergah üzerinden 200 metre devam ederek son bulacak)

-100 Metre Çocuk Maratonu saat 09.30 (Başlangıç Toroslar Cumhuriyet Meydanı/ Güzergah üzerinden 100 metre devam ederek son bulacak.

Maratonda dereceye girecek tüm sporculara kupa ve madalyaları, 21 Kasım Pazar günü saat 13.00’da Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek ödül töreni ile takdim edilecek.

Sporseverler, www.toroslaryarimaraton.com adresinden koşularla ilgili bilgi alabilir ve kayıtlarını yaptırabilirler.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

EŞ BAŞKAN SARIYILDIZ – SADECE HAKİKATİN PEŞİNDE KOŞAN GAZETECİLERİN DAİMA YANINDA OLACAĞIZ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ağırlayan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir