Ana Sayfa / Manşet / Toroslar’da 15 kat dönemi

Toroslar’da 15 kat dönemi

Toroslar Belediye Meclisinin şubat ayı olağan toplantısında 3. Etap 1/1000 ölçekli revizyon imar planı görüşülerek karara bağlandı.

KÜÇÜK PARSELİ OLANLAR DA KORUNDU”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da planlarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Önemli olan en iyiyi, en doğruyu imkanlar çerçevesinde yapabilmek. Kentimizin kronik problemleri var. Bu problemleri çözerek ilerlemek önemli. Burada gözeteceğimiz iki konu var. Bir, planlar doğrultusunda problemleri çözülmüş bir kent ortaya koymak. İkincisi de vatandaşın mağduriyete uğramamasını sağlamak. En çok tartışılan burada o oldu.  500 metre altı arsalarla ilgili birleşme, beraber proje yapma zorunluluğu koyma meselesinin belli mahallelerimizde sıkıntıya sebebiyet vereceğini düşündük. Çünkü belli mahallelerimizde Alsancak’ta, Demirtaş’ta, Mevlana’nın bir kısmında parsellerin büyük bölümü zaten 500 metrenin altında. Yerinde değişim, dönüşüm, zorlayarak değişim gördük, başka ilçelerde ada bazlı proje yapma zorunluluğu getirildi ama bunların sonuç vermediğini gördük. Özellikle 100 metre, 200 metre parseli olan, zaten bir kafasını sokacak evi olan vatandaşı oraya bir şey yapacağında, Mehmet emmi dosyayı koltuğunun altına alıp geldiğinde sen git, çevrendekilerle anlaş demek onu aslında yakınındaki en büyük parsele mahkum etmek demek. Bir şey yapmasını engellemek demek. Büyük parsel sahibi çözümünü buluyor da biraz garibana yüklemek oluyor. Şöyle bir sonuç çıktı. Emsali düşürmek yerine başka avantajlar sağlayalım parsel birleştirenlere. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

 

“İTİBAR SUİKASTI YAPILDI”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, belediye meclisi toplantısında, son günlerde sosyal medyadan kendisini hedef alan paylaşımlarla ilgili açıklamalarda da bulundu. Yılmaz şunları söyledi:

“Sosyal medyada bir içerik hazırlanıyor. Seri halde, sadece Toroslar Belediyesi ile ilgili haberler yapılıyor. İki kaynak var. Birisi yurtdışı kaynaklı fake hesap. Birisi de kentimizde gazeteci olarak kabul edilmeyen, belli odakların tetikçisi. Siyasette düzeyi korumaya çalışıyoruz. Herkesle ilgili duyduğumuz abuk sabuk her şeyi, gördüğümüz her şeyi burada anlatırsak siyaset yapamayız, seviyeyi koruyamayız.  Bu konu şikâyete konu olmuş bir konu. Hiç kimse 1 hafta içinde 5 tane haber yapıp itibar suikastı yapamaz. Bugün bana, yarın size. Bizim de siyasetimizi belli bir seviyede tutup duruşumuzu belli bir seviyede tutup ilerlememiz gerekir.  Mersin kent kamuoyu bu konuyu dikkate almadı. Siyasette etik anlayış gösteren siyasiler, hatta rakiplerimiz, bürokrasi arayıp desteklerini ilettiler. Bu da bizi güçlendirdi. Görevlendirmelerde değişiklikler olabilir. Hiç kimse buraya bir unvan yazıp onunda sonsuza kadar gidemez. İyi bir ekibimiz var. Hareketliyiz. Bu bir takım çalışması. Hata yapan geride kalacak. Bizim için önemli olan hızlı, dinamik şekilde çalışmamıza devam etmektir.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir