Ana Sayfa / Manşet / Toroslar Yarı Maratona hazır

Toroslar Yarı Maratona hazır

Toroslar Belediyesi’nin, 21 Kasım Pazar günü düzenleyeceği ve binlerce yerli ve yabancı sporcunun buluşacağı “Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu’nun” basın toplantısı yapıldı.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin’de ilkleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, yarı maraton ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Başkan Yılmaz;  “Heyecanlıyız, güçlüyüz. Motivasyonumuz çok yüksek. Güzel ve yeni şeyler yapma, çocuklarımızı, gençlerimizi ve her yaştan insanımızı sporda buluşturma iradesindeyiz. Hem profesyonel hem de diğer kategorilere katılımlar oldukça fazla. Bundan da memnunuz ve mutluyuz” dedi.

Kenya’dan Toroslar Yarı Maratonu İçin Geldi 

Yarı Maraton yarışları için Kenya’dan Mersin’e gelen 40 yaşındaki ünlü atlet Paul Kipsiele Koech, Mersin’de yaşayan ve 30 yıldır maratonlarda koşan 74 yaşındaki Ahmet Kahveci ile 20 yıldır koşularda yer alan 87 yaşındaki milli sporcu Abdullah Emir’in de yer aldığı basın toplantısı, oldukça renkli geçti. Başkan Yılmaz, misafirlerine enerjileri yüksek, özgüvenli oldukları ve gençleri spora yönlendirdikleri için teşekkür etti.

Toplantıya; Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Akdeniz Belediye Başkan Vekili Aydın Egin, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Kendigelen, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaya Tepe, Mersin İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Vahap Şehitoğlu, akademisyenler, yarışlara katılacak sporcular ve basın mensupları katıldı.   

 

9 Ülkeden 38 Yabancı Profesyonel Sporcu da Yarışlarda Ter Dökecek 

21 Kasım Pazar günü saat 9.00’da ‘Toroslar’ı Koşarak Keşfet” ve “Toroslar’a Koş” sloganıyla bu yıl ilk kez düzenlenecek olan  “Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu” için tüm hazırlıklar tamamlandı.

21 kilometre uzunluğundaki yarı maratonun yanı sıra 10 kilometrelik koşu, 3 kilometrelik halk koşusu, 200 metre özel sporcular, 100 metre çocuk maratonu olmak üzere 5 kategoride gerçekleştirilecek yarışlara, şimdiden 2 bin 960 kişi kayıt yaptırdı. 9 ülkeden 38 yabancı profesyonel sporcunun da katılacağı yarışlara kayıtlar devam ediyor. 

Başkan Yılmaz; “Yarışlar Kentimizde Şölene Dönüşecek” 

Başkan Yılmaz, 21 Kasım Pazar günü Çağdaşkent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nda saat 9.00’da startını verecekleri Yarı Maratonu’nun üç saat süren bir etkinlikten ziyade kentte şölen havasında geçecek bir spor organizasyonu olduğunu söyledi.

Saat 13.00’de ödül töreni ile taçlandıracakları yarışa tüm Mersinlileri davet eden Başkan Yılmaz, 10 kilometre koşusunun saat 09.15’te, 3 kilometre halk koşusunun saat 10.00’da, 100 metre çocuk maratonunun 09.30’da, 200 metre özel sporcular koşusunun saat 09.45’te, başlayacağının bilgisini verdi. Başkan Yılmaz, yarı maratonda her kategoride farklı ödüller belirlediklerini ve toplamda 191 bin 700 lira nakit ödül vereceklerini de kaydetti. 

 

“Yarı Maratonu, Fuar ve Etkinliklerimizle Taçlandırdık”

Mersin Valisi Ali İhsan Su başta olmak üzere kent protokolünün yer aldığı Onur Kurulu ile bir Yürütme Kurulu oluşturduklarını da kaydeden Başkan Yılmaz; “Mersin Valiliğimiz himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz desteği ve işbirliğiyle bu maratonu gerçekleştiriyoruz. Güzellikler oluşturmak istiyoruz. Bu güzelliklere kentimizde herkesin katılmasına, bu heyecanı, ruhu yaşamasını istiyoruz. Bu nedenle Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu etkinliklerimizi Mersin Forum Alışveriş Merkezi’nde düzenlediğimiz Fuar ve etkinliklerle taçlandırdık” ifadelerini kullandı. 

“Tüm Önlemlerimizi Aldık”

Tüm sporcuların aşı bilgilerinin alındığını ve PCR testi istediklerini kaydederek; “Gerekli tüm tedbirleri aldık. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Pandemi hayatımızın bir parçası haline geldi. Sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Sağlıklı bir ortamda maratonumuzu gerçekleştireceğiz” dedi.

MTSO Başkanı Kızıltan; “Yarı Maratona Ben de Katılacağım”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Toroslar Uluslararası Yarı Maratonu’nda sporun birleştirici gücünün en güzel şekilde yansıtıldığını kaydederek; “Spor, birleştirir, kaynaştırır. Her şeyden önemlisi sağlık getirir. Bu maratona ben de katılacağım. Antrenmanlarıma başladım. Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmız’ı ve ekibini kutluyorum” dedi.

Toros Üniversitesi Rektörü Arıöz; “Başkanımızı Tebrik Ediyoruz”

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz de Başkan Yılmaz’ı tebrik ederek; “Başkanımızın yaptığı etkinliklerin hızına yetişemiyoruz. Bizlere bu fırsatı tanıdığı için şahsım ve üniversitem adına kendisine çok teşekkür ediyorum” ifadelerin kullandı.

Kaymakam Çenet; “7’den 77’e Herkes Yarı Maratonda Buluşuyor”

Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet ise sporun 7’den 77’ye herkesi bir araya getiren güzel bir etkinlik olduğunu söyleyerek; “Belediyemiz, ev sahipliği yapacağı Toroslar Uluslararası Yarı Maraton için hazırlıklarını tamamladı. Başkanımızı ve ekibini kutluyorum. Destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Yarı Maratonun kentimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz, protokol üyeleri ve basın mensuplarıyla bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir