Ana Sayfa / EĞİTİM / TARSUS’TA KADINLAR İLK DEFA OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR

TARSUS’TA KADINLAR İLK DEFA OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR

Sosyal belediyecilik anlayışı ile yaşamın her alanında halkın yararına ve gelişimine katkı sağlayacak projelere önem veren Tarsus Belediyesi’nin okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik okuma salonlarında özel açtığı okuma yazma kursu mahallelerde devam ediyor. Özellikle 30 ile 60 yaş arasındaki kadınların yoğun olarak katıldığı okuma yazma kursları ile Tarsus’ta okuma yazma oranı her geçen gün artıyor.

 

Tarsus Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi ve Kütüphane Müdürlüğü sorumluluğunda açılan okuma yazma kursuna katılan 30 ile 60 yaş arasındaki kursiyerler okuma yazma öğrenerek hayatlarını kolaylaştırıyor. Okuma-yazma kursu açarak mahalle halkını sevindiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın girişimleri ile Tarsus’ta kadınlar okuma yazma öğreniyor.

 

AZİM VE GAYRETLE OKUMA YAZMA ÖĞRENİYORLAR

Tarsus Belediyesi tarafından mahallelerde açılan okuma salonlarında başlatılan okuma yazma kursları ile yüzlerce kadın okuma yazma öğreniyor. Şahin Mahallesi’nde devam eden okuma yazma kursunda eğitim gören kadın kursiyerler mahallelerine böyle bir kazanım sağlandığı için Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ediyor. Özellikle hastane, toplu taşıma ve çocuklarının okulları konusunda problem yaşadıklarını belirten kursiyerler okuma yazma kursuna düzenli olarak katılarak eğitmenleri eşliğinde eğitim görüyor. Haftanın 5 günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde verilen okuma-yazma kursunda az bilenler ve hiç bilmeyenler ayrı ayrı eğitim görüyor. Mahalledeki kadınlar dersleri olmadığı zaman ev işleriyle ilgilenirken kurs zamanı da azim ve gayretle okuma yazma öğreniyor.

 

60 YAŞINDAN SONRA OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR

Okuma-Yazma kursuna katılan 63 yaşındaki Yüksek Kızıl ‘’ Ben okuma yazma bilmiyordum. Hastaneye gidemiyordum. Hep birilerine sormamız gerekiyordu. Şimdi mahallemize okuma yazma kursu açıldı ve bizler 60 yaşından sonra hayatımızı kimseye muhtaç olmadan devam ettirebileceğiz. Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a bizlere bu şansı tanıdığı için teşekkür ederiz. “diye konuştu.

46 yaşındaki Remziye Dündar ise daha önce okuma yazma öğrenme fırsatı bulamadığını ve hayatını kolaylaştıracağı için her ders katıldığını belirterek, “ Şimdiye kadar okuma yazma öğrenemedim. Okuma yazma kursu açtıkları için belediyemize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

KADINLAR HEVESLE DERSE KATILIYOR

Okuma-Yazma kursu eğitmeni Merve Aktaş, kursa her yaştan kadının katıldığını belirterek, “ Tarsus Belediye okuma yazma kursunda öğretmenlik yapıyorum. Okumayı öğrenmek için can atan 30-70 yaş arası kadınlar var. Öğrencilerim çok hevesliler, sabahtan başlayıp devam ediyoruz. Belediye Başkanımıza kadınlara eğitim hakkı ve bizlere böyle bir istihdam imkânı tanıdığı için teşekkür ediyoruz. ” ifadelerinde bulundu.

 

“EĞİTEN ÜRETEN BİR TARSUS HEDEFİYLE İLERLEYEN BAŞKANIMIZIN YOLU AÇIK OLSUN”

Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, “ İnsanlar okudukça aydınlanır. Özellikle kadınlar okudukça dünyayı aydınlatır. Kadınların okuma yazma öğrenmesi çok önemli. Belediyemiz mahallemize böyle bir imkân sağladığı için çok mutluyuz. Eğiten üreten bir Tarsus hedefiyle ilerleyen başkanımızın yolu açık olsun” ifadelerini kullandı.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir