Ana Sayfa / Manşet / TARSUS BELEDİYESİ TOPRAKTAN HALKA ZEYTİNYAĞI ULAŞTIRIYOR

TARSUS BELEDİYESİ TOPRAKTAN HALKA ZEYTİNYAĞI ULAŞTIRIYOR

Tarsus Belediyesi tarımın gelişmesi ve üretimin güçlendirilmesi için bereketli topraklarında üretimini gerçekleştirdiği zafer ve barışın temsili olan kaliteli zeytinleri, zeytinyağına dönüştürerek Halk Marketler aracılığıyla uygun fiyata vatandaşlara ulaştırıyor. Tarsus tarihinin ve kimliğinin sembolü, asırlık zeytin ağaçlarını Tarsus Belediyesi koruyor, üretiyor ve elde edilen zeytinleri yağa dönüştürüp vatandaşın sofrasına taşıyor.

Tarım kenti Tarsus’ta, bereketin ve barışın simgesi zeytin alanında çalışmalarını sürdüren Tarsus Belediyesi kendi topraklarında üretimini gerçekleştirdiği zeytinleri gerekli işlemler sonrası zeytinyağına dönüştürerek uygun fiyata halk marketlerde vatandaşlara ulaştırıyor. Tarsus’un hasat mevsiminin bereketi zeytin, zeytinyağına dönüştürülmesinin ardından sofralara Tarsus Belediyesi aracılığıyla taşınmaya devam ediyor. Topraktan halka zeytinyağı ulaştıran Tarsus Belediyesi hem üretiyor hem de zeytinyağına dönüştürüp vatandaşlara uygun fiyata ulaştırıyor.  Toplanan zeytinler, fabrikada gerekli işlemleri gördükten sonra şişelenip uygun fiyatlara üreticiden vatandaşlara köprü görevi gören Halk Marketler aracılığıyla uygun fiyata satışa sunuluyor. Yetişen zeytinler özenle toplanarak zeytinyağı fabrikasında litrelerce zeytinyağına dönüştürülüyor.

TARSUS’UN TARİHİNİN VE KİMLİĞİNİN SEMBOLÜ ASIRLIK ZEYTİN AĞAÇLARI

Tarımsal ve kırsal kalkınmaya öncelik veren Tarsus Belediyesi, tarımsal üretimi sürdürülebilir kılmak amacıyla, bereketli topraklarında zeytini yetiştirerek elde edilen kaliteli zeytinleri hem tüketicinin güvenle tüketebilmesini sağlıyor, hem de ekonomiye can katıyor. Kentin tarihi içinde yetişen asırlık zeytin ağaçları Tarsus’un kültür ve kimlik yapısını ortaya çıkararak zenginliklere ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda Tarsus Belediyesi tarafından kurulan Zeytin Gen Bahçesi ile coğrafi işaretli zeytinler ve zeytin ağaçları korunuyor.

Pek çok medeniyetin doğup büyüdüğü Tarsus’un toprağında yatan bu zenginlik, halkın kültürel kimliğiyle ve geniş bir iklim coğrafyası ile birleşerek ata mirası olan en değerli zeytin ağaçlarının merkezi oluyor. Uluslararası standart ve kalitede üretilen zeytinler, vatandaşa kolay ve hesaplı bir şekilde ulaştırılıyor. Tarsus için tarihsel bağlam değeri olan zeytin kültürünün devamlılığı ve gelecek nesillere aktarımı konusunda Tarsus Belediyesi tüm faaliyetlerini sürdürüyor.

ZEYTİNLER SEVGİYLE ÜRETİLİYOR, ZEYTİNYAĞINA ÇEVRİLİYOR

Tarsus’un Zeytinlerin her bir tanesinin sevgiyle toplandığını dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Her gramında alın teri olan zeytinlerimizi sevgiyle üretip, emeğimizi sevgiyle besliyoruz. Hem üretime katkı sağlıyor hem de sofralarına bereket katıyoruz” diye konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir