Ana Sayfa / Manşet / Tahir Elçi Mersin’de ÖHD ve ÇHD tarafından anıldı

Tahir Elçi Mersin’de ÖHD ve ÇHD tarafından anıldı

Cinayete kurban giden Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi, katledilişinin 7. Yılında Mersin’de ÖHD ve ÇHD tarafından anıldı. Anmada konuşan ÖHD Mersin Şubesi Eş Başkanı Av. İbrahim Kaya, Elçi’nin dosyasının, ihmaller ve delil karartma ile süreci uzatıldığını söyledi.

ÇHD ve ÖHD Mersin Şubesi Üyeleri, bir araya gelerek 7 yıl önce cinayete kurban giden Av. Tahir Elçi’yi andı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Adliye Binası önünde bir araya gelerek,  Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi cinayetinin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen katillerin cezalandırılmadığı ve anması dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.  Yapılan açıklamaya Mersin Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir, ÖHD ve ÇHD üyeleri yer aldı. Basın mensuplarının adliye bahçesinde fotoğraf makinesi ve kamerlarla çekim yapması ise yasaklandı.

Avukatlar, “Seni unutmayacağız”, “Unutmayacağız”, pankartlarını açarak “Tahir Elçi ölümsüzdür” sloganı attı. Grup adına ÖHD Mersin Şubesi Eş Başkanı Av. İbrahim Kaya, açıklama yaptı. Kaya, Tahir Elçi cinayetinin ne amaçla, kimler tarafından işlendiğinin belli olduğunu söyleyerek, “Yürütülen yargılamadan çıkacak muhtemel cezasızlık kararı ne inadımızı ne azmimizi ne de inancımızı bir tek adım dahi geriye düşürmeyecektir” dedi.

“KATİLLERİ HALA CEZALANDIRILMADI”

Av. Kaya, Tahir Elçi’nin “Biz bu tarihi bölgede birçok medeniyete beşiklik etmiş. Ev sahipliği yapmış, bu kadim bölgede, insanlığın bu ortak mekânında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz” diyerek

insanlığın mirası olarak gördüğü dört ayaklı minarenin tahrip edilmesine karşı basın açıklaması yaptıktan bir kaç dakika sonra ensesinden tek kurşunla vurulduğunu hatırlattı. Kaya, “Tahir Elçi cinayetinin üzerinden tam 7 yıl geçti. Geçen yedi yılda Elçi ailesinin, avukatlarının, hukuk örgütlerinin ve tüm demokratik kamuoyunun tüm azim ve çabasına rağmen Tahir Elçi’nin katilleri hala cezalandırılmadı” görüşlerini savundu.

“DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Tahir Elçi’yi Dört Ayaklı Minare’nin önüne getiren, kadim topraklarda bin yıllardır süren yaşamın, içindeki tüm varlıklarıyla birlikte, hoyratça yok edilmesine karşı itirazı olduğunu söyleyen Kaya, açıklamasının devamında şunları savundu:  “Tahir Elçi’nin amacı kirli bir cinayet planıyla hem bu itirazı susturmak. Hem de hak ve adalet mücadelesi pratiğini kör ve sakat bırakmayı amaçladılar. Ancak bu kirli planda sürekli yapılan hesap hatası tekrarlandı: Tahir Elçi’nin öldürülmesi geride kalanlar için asla bir gözdağı olmadı. Avukatların ve Elçi Ailesinin, hakikati arama azmi ve cesareti asla tükenmedi. Yargılamanın başından beri her celsenin adliyenin kollukça ablukaya alınması, katılan tarafa sanık ve suçlu muamelesi yapılması, avukatların tüm taleplerinin reddedilmesi, duruşmaya katılanların fişlenmesi gibi davranışlar devam etmekte ve bu durum dosyanın ihmal ve delil karartma ile sürüncemede bırakılmasının amaçlandığını göstermektedir.  Tahir Elçi cinayetinin de cezasızlıkla sonuçlandırılmak üzere göstermelik bir yargılama ile kapatılmak istendiğidir. Bunu biliyoruz ve vazgeçemiyoruz. Dört Ayaklı Minare yüzyıllardır bu coğrafyanın kadimliğinde tarihe ve hakikate tanıklığını sürdürmektedir. Bizler bu tanıklıkta, Tahir Elçi’nin mücadele azmi ve inadı ile yürüyeceğiz ve sonuna kadar bu kirli cinayet davasının takipçisi olacağız.”

ÖZDEMİR: “GEREKEN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir ise 7 yıl önce yaşanılan cinayet olayına değinerek şöyle konuştu:  “Diyarbakır Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi’nin öldürülmesi olayından 7 yıl geçti. Bu 7 yıllık süre sonrasında kovuşturma aşaması hali hazırda deva etmektedir. Biz de Mersin Barosu olarak kovuşturma aşamasında Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması ve suçluların adaletin önünde hesap vermesi için gereken her şeyi yapmaya hazırız. Ben bu vesile ile başta değerli ailesi olmaz üzere Diyarbakır Baromuza ve avukat camiasına tekrardan başsağlığı diliyorum. Tahir Elçi davası neticesinde umarım ki avukat arkadaşlarımıza, baro başkanlarımıza son saldırı olur ve son ölüm olayı olur. Biz barış ve kardeşlik, huzur içerisinde bu ülkede yaşamak istiyoruz. Baro olarak da bizim amacımız tüm vatandaşların bu ülkede kardeşçe yaşamasıdır.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Başkan A. Vahap Şehitoğlu ve yönetim ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir