Ana Sayfa / Manşet / Suriye Milli Ordusu militanları maaşlarının düşük olduğu için protesto düzenleyerek Türkiye’den maaş zammı talebinde bulundu

Suriye Milli Ordusu militanları maaşlarının düşük olduğu için protesto düzenleyerek Türkiye’den maaş zammı talebinde bulundu

Hikmet Durgun-

Suriye kuzeyindeki  Afrin kentinde Suriye Milli Ordusu (SMO), Afrin’de ‘düşük maaş’  aldıkları gerekçesiyle protesto gösterisi düzenleyerek, Türkiye’den maaş zammı talebinde bulundu. Suriye kuzeyinde 100 bine yakın SMO militanı bulunuyor.

Edinilen bilgilere göre Suriye kuzeyinde Suriye Ordusu ve YPG’ye karşı zaman zaman savaşan Türkiye destekli SMO gruplardan bazıları maaşlarının düşük olduklarını söyleyerek protesto gösterisi düzenliyorlar.

Sosyal medyada paylaşıma sokulan bir videoya göre Suriye kuzeyindeki Afrin kentinde Suriye Milli Ordusu (SMO), Afrin’de ‘düşük maaş’ aldıkları gerekçesiyle protesto gösterisi düzenleyerek, Türkiye’den maaş zammı talebinde bulundu. Afrin kent merkezinde bir araya gelen askeri kıyafetli SMO üyesi çok sayıda militan, Suriye’de çok zor geçindiklerini ifade ederek, maaşlarına zam yapılmasını talep ettiler.  Sefalet içinde yaşadıklarını belirten militanlar Türkiye’den maaşlarına zam yapılması çağrısında bulundular.

Bu ayın başında da SMO üyeleri El Bab ve Mare kasabasında gösteri düzenleyerek maaş almadıklarını protesto etmişti ve Türkiye’den maaşlarının ödenmesini istemişlerdi.

İki aydan fazla bir süredir “aylık maaşlarını” alamadıklarını söyleyen militanlar askeri elbiseler giyerek, üzerlerinde “Şehitlerin ailelerine kim bakar?”, “Ulusal Ordu’yuz, biraz daha yaşamak istiyoruz, saray sahibi olmak istemiyoruz”, “Açlıktan ölmemize izin vermeyin”, “Bağışçı ülkeleri bize desteklerini sunmaya çağırıyoruz, hiçbir şey bize ulaşmıyor”, “Ulusal Ordu mensuplarının aileleri bir somun ekmek hayal ediyor ” dövizleri açtı.

SOHR kaynakları 1 Nisan’da da El Bab’da bir grup militanın toplanarak Türkiye’nin 70 gündür kendilerine maaş ödemediğini iddia ederek protesto düzenlemişti.

Türkiye, militanlara aylık 50 doların karşılığı olarak 400 lira Suriye parası ödüyor.

Suriye’nin kuzeyinde 100 bine yakın Suriye Milli Ordusu (SMO) militanı bulunuyor. Çoğu militanın ihtiyacı Türkiye tarafından karşılanıyor. Türkiye bu militanlarla terör örgütü gördüğü YPG’ye karşı operasyonlar düzenliyor.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜLTAK: “BİRİLERİ HALKIMIZA KİRLİ BİR OYUN KURMAK İSTİYOR”

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Akdeniz’in çok değerli bir ilçe olduğunun altını çizerek; “Akdeniz artık festivallerle, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir