Ana Sayfa / YURT HABERLERİ / Siyaset Yorumcusu Turgay Akyüz, yeni oluşacak kabineyle çok önemli bir yazı kaleme aldı

Siyaset Yorumcusu Turgay Akyüz, yeni oluşacak kabineyle çok önemli bir yazı kaleme aldı

Ak Parti’de uzun yıllar siyaset yapan ve Ankara’nın nabzını yakından takip eden siyaset uzmanı Turgay Akyüz,  yeni oluşacak kabineyle ilgili çok önemli bir yazı kaleme aldı. Akyüz, yeni kabine nasıl olmalı yazısında çok önemli tespitlerde bulundu. Akyüz, Yeni atanacak bakanların halktan kopuk olmaması gerektiğini ve halkın onlara rahatça ulaşması gerektiğini önerdi.

Yeni kabinenin beklentileri karşılaması gerektiğini belirten siyaset yorumcusu Turgay Akyüz, yazısında, şunlara yer verdi: “2002 ruhuna uygun kabine beklentisi hem teşkilatların beklentisi hem de kamuoyunun beklentisidir. İşte bu ekip başta ekonomik yatırım adalet, güvenlik, sosyal çalışma, sağlık ve turizm başta olmak üzere birçok konuda beklentilere cevap olmalıdır. 2002’de Adalet ve kalkınma partisi liderin önderliğinde partiyi tanıtırken sağında solunda oturan önemli siyasetçiler geçmiş siyasi partilerde devletin önemli makamlarında kamuoyunda kabul görmüş şahsiyetlerdi. Burada tek tek isim yazmayı doğru bulmuyorum. Çünkü AK parti 2002 kurucular ve taşra teşkilatları her biri ayrı bir değerdi. Liderimizi enkaz devraldığı aldığı İstanbul’u dünya kent haline getirdi. Oradaki siyasi geçmişi ve tekronat ekibi ülke siyasetine talip olurken referansıydı. O ekipler 18 senelik iktidarın tarihine altın harflerle yazılmış icraatlarında hem emekleri hem de başarıları vardır. Şu anki özlem de yeniden 2002’deki şahlanma dönemi olması için kamuoyunda siyasi karşılıkları ve yapacakları görevlerde işin ehli olmalılar. Çünkü 2002de halk eski siyasiler ekonomi dibe vurmasından ve kavgacı görüntüleri vermelerinden dolayı kırmızı kart göstererek Adalet ve kalkınma partisine iktidar olma yolunu açtı. ”

Yeni kabinenin ekonomiyi toparlanması gerektiğini yazısında belirten Akyüz, şöyle devam etti:” Bugün dünya ekonomi sıkıntı içerisinde pandemi denen bir virüs ülkelerin ekonomisine ciddi hasarlar bırakıyor. Dışardan yatırım gelmesi için hukukun üstünlüğüne güven veren bir ülkedir garantisi olmalı. Yoksa dıştan yatırım çekmekte zorlanırız. Milli gelir seviyesinin yükselmesi ithalat ve ihracat trendini yakalayabilmeli. Eski dönemdeki gibi bölgesel dengeler önemsenmeli. ”

“Yeni atanacak bakanlarımız halktan kopuk olmamalı. Halkımız her an onlara ulaşabilmeli.” vurgusunda bulunan Akyüz,” yazısına şu ifadelerle devam etti:” Bürokrasi yeniden gözden geçirilmeli. İşinin ehlini davasına sadakatli külliyede dayım var şımarıklığıyla teşkilat milletvekili ve halkın ulaşabileceği bürokratlar olmalı. Sorun çözümleyici olmalılar. Sorun üreten makamları işgal eden vatandaşa tepeden bakan bürokratları gözden geçirmeli. Buda yeni kurulacak kabinede işadamından bakan olmaz müfettişten bakan olmaz ihracattan anlamayandan bakan olmaz terör mücadelede bitme noktasına getirmiş güvenlikte başta terör uyuşturucu vs alanlarda başarıya ulaşmış bakan değiştirmek terör mücadelede motivasyon ve çalışma azmini kırar. Cemaat vakıf kültür onlara aidat duyan insanlardan güvenlikten sorunlu bakan olmaz ve sayfalar alacak örnekler yazmak istemiyorum. Yukarıda başlıkta da zikrettiğim bu kabine seçime ülkeyi götürecek kabinedir. Halkta kabul görmeli görmese 2002 önce siyasetçilere gösterilen kırmızı kart bize 18 sene kredi açan halkımız bize de kırmızı kart gösterir. Buda yıllarca zor emeklerle iktidar yaptığımız partimize gelecek siyaset dışında bırakılması beni kahreder. Bizden söylemesi taktir sayın devlet başkanımızındır saygılarımla.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’DEN 23 NİSAN KUTLAMASI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir