Ana Sayfa / YURT HABERLERİ / Siyaset Yorumcusu Turgay Akyüz’den Ak Parti’yle ilgili çok dikkat çekici yazı

Siyaset Yorumcusu Turgay Akyüz’den Ak Parti’yle ilgili çok dikkat çekici yazı

Ak Parti’de uzun yıllar siyaset yapan ve Ankara’nın nabzını yakından takip eden siyaset uzmanı Turgay Akyüz, Ak Parti ile ilgili çok dikkat çekici bir analiz yazarak, partide yaşananları özetledi.

Ak Parti’de uzun yıllar siyaset yapan ve Ankara’nın nabzını yakından takip eden siyaset uzmanı Turgay Akyüz, Ak Parti’de yaşanan sorunları kaleme alan bir yazı yazdı.

Ak Partiye eleştiri ve önerilerde bulunan Akyüz, yazısında şu ifadelere yer veriyor:

” Değerli dostlarım 18 yıllık emek verdiğim uğruna sağlığımı kaybettiğim adalet ve kalkınma partisi son günlerde bir çok olumsuzluklara anılması beni daha çok üzmüştür. İktidar olduğumuzda kimsesizlerin kimsesi vicdanların sesi olacağımızı beyan etmiştik. 2012 kadar bir çok alanda atılımlar yapan partimin 2012 sonrası partide dava adamlığı bitti para adamlığı başladı partinin mutfağında yer almamış selfi siyaseti yapanlar makamları işgal etmeye başladılar. Makamların gücünü kullanarak kendilerine yakınlarına arkadaş guruplarına menfaat sağlama yarışına girdiler sanki talandan mal kaçırıyorlar gibi. Yerelde biz dava derken Ankara’da dava adamlığının yerini para adamlığı almış. Emek Ankara’da semt adı vefa İstanbul’da semt adı olmuş gel de bunlara kahır olma. Her canlı ölümü tadacak inancını birileri unutmuş dünyevi işlere kendilerini kaptırmışlar. Devleti ve partiyi yönetenler doğuları duymak onlara onlara girdikleri güç zehirlenmesi dolayı düşmanca geliyor. Buda onların daha çok hata yapmalarını sağlıyor. halbuki makamların geçici olduğunu kendilerini bir gözden geçirerek neydik ne olduk özeleştirilerini kendilerine vicdanlarıyla baş başa muhakeme etseler bu kadar hata yapmazlardı. Ne diyelim biz liderimize hâlâ inanıyoruz. Çünkü bütün olumsuzluklara rağmen sayın Erdoğan dünya siyasetinde Türkiye için şanstır. Bunu riyakarlik olsun diye söylemiyorum. Benim yaradana can borcum var onun dışında doğru inandığımı söylemekten kaçınmam. Sayın cumhurbaşkanımız ben ve benim gibi düşünen dava adamları hala bir beklenti içindeyiz. Sayın lider partideki dava adamlarıyla para adamlarını bir gözden geçirsin. Kim olursa olsun kimse vazgeçilmez değil. Partimize zarar veren siyasetçi bürokrat sayın cumhurbaşkanı bir gözden geçirsin. Aksi halde 2023 bizim ve partimiz için halkın kırmız kart göreceği yıl olur. Allah memleket için ne hayırlı ise o olsun saygılarımla.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’DEN 23 NİSAN KUTLAMASI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir