Ana Sayfa / YURT HABERLERİ / Siyaset Yorumcusu Turgay Akyüz: Soylu’nun dikkati sayesinde Bilal Erdoğan, FETÖ tuzağına düşmedi

Siyaset Yorumcusu Turgay Akyüz: Soylu’nun dikkati sayesinde Bilal Erdoğan, FETÖ tuzağına düşmedi

Ak Parti’de uzun yıllar siyaset yapan ve Ankara’nın nabzını yakından takip eden siyaset uzmanı Turgay Akyüz, Organize suç Örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alan açıklamasıyla ilgili çok dikkat çekici bir yazı kaleme aldı. Akyüz, Soylu’nun çok cesur bir bakan olduğunu ve çete liderlerinin onla birlikteymiş gibi algının çok yersiz ve tehlikeli olduğunu belirterek, FETO ile PKK ve diğer büyük terör örgütlerine karşı en büyük savaşı veren bakanın Soylu olduğuna dikkat çekti. Akyüz, Soylu’nun dikkati sayesinde Bilal Erdoğan’ın FETÖ kumpasından da kurtulduğunu ilk kez açıkladı.

“SOYLU PKK VE FETÖ GİBİ BÜYÜK TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE ETTİ ÇETELERİ BİTİRDİ”

Bir takım güçlerin yeniden devreye girdiğini yazısında belirten Siyaset yorumcusu Turgay Akyüz, yazısında, şunlara yer verdi: “ Bugünlerde kendini milliyetçikle lanse edip ama Türkiye cumhuriyetine hukukuna güvenmiyorum diyen  ve sosyal medyada şov yaparak kendi kendiyle çelişen kişi aldığı ilaç cesaretiyle Türkiye kamuoyunda devletin kurumlarını ve devletimizin hükümetinin bakanları hakkında algı operasyonu yapmaktadır. Bu görevi de kendisine belki güvence veren küresel güçlerin gizli servislerine hizmet ediyor. Bu şahsiyete tavsiyemiz; milliyetçilik sözde olmaz özde olur. Parasının gücüyle kendine taraftar toplamaya kitlelerim var demek çelişkidir. Geçmiş devlet anlayışında milli istihbarat teşkilatının haber elemanlığını yaparak arkasına devlet olanaklarından kendine pozisyon sağlayan bu ve bunun gibi şahıslar Adalet Ve Kalkınma Partisi 2002’den 2014’a kadar bu gibi şahıslara taviz vermemiştir. Kim olursa olsunlar hukuka teslim etmiştir. Bugün muhalefetin Ak partiye eleştirisi haksızlıktır. Kendileri 15 Temmuz’da sokakta yoktular. Olmadıkları için o süreci evlerinde yatarak geçiren muhalefet şimdi kendi güvenliklerini sağlayan 15 Temmuz kahramanı Sayın Erdoğan ve ona inanlar sayesinde bugün rahat konuşuyorlar. 15 Temmuz FETO alçakların darbesini bertaraf etmek için milliyetçi gençlik bu sürecin en büyük şahsıma göre kahramanlarıdır. Bu camiada yetişen vatanseverlik edebiyatı yapan başkalarının mücadelesini kendi hanelerine yazmayı iyi bilen sosyal medya şovcusu ve onun gibi şahsiyetlere ne sayın cumhurbaşkanımız nede iyi tanıdığım içişleri bakanı Sayın Süleyman Soylu bu tür şahsiyetlere taviz vermemiştir. Sayın cumhurbaşkanı ve ailesine gelecek tehlikeleri her zaman aldığı görevi ve yol arkadaşlığına olan samimiyeti ve cumhurbaşkanımıza olan sadakati cumhurbaşkanı ve ailesini ilgilendiren bir sürü konuda can siper olmuştur.

“SOYLU’NUN DİKKATİ SAYESİNDE BİLAL ERDOĞAN TUZAKTAN KURTARILDI”

Mersin’de Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın tuzağa düşürülmek istenildiği olaya da değinen Akyüz, şöyle devam etti:” FETO’dan Yargılanan işadamından Sayın Bilal Erdoğan’a tahsis etmek üzere araç temini yapılır. Bu konudan haberdar olan dava adamları Sayın Süleyman Soylu ’ya hemen ulaşıp konuyu arz edince Sayın Soylu bakanım o dönemin Mersin valisini arar ve tahsis edilen aracı değiştirir. Ve böylece Sayın Bilal Erdoğan’ın güvenliği sağlama alınır. Bunun gibi yüzlerce emeği vardır. Sayın Süleyman Soylu bakanım terör mücadelede emeği tartışılmazdır. Sayın Süleyman Soylu, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geldiği günden beri sayın cumhurbaşkanın politikalarına uymuştur. Görev aldığı çalışma ve içişleri bakanlıklarında hükümetinde ekibiyle başarı destanı yazmıştır.

” PARTİ İÇİNDE SOYLU’YU HAZMEDEMEYEN BAZI KESİMLER VAR”

“İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun başarısını parti içinde hazmetmeyen bir takım odaklarını iyi bilenlerdenim.” Diyen Akyüz, dikkat çekici yazısında şu sözlerle devam etti:”  Bu konularda benim veriye dayanmadan konuşmayacağımı bilenler bilir. Buradaki esas oyun sayın cumhurbaşkanımızı ve sayın soylu bakanımın başta terör ve mücadele birçok alandaki 2023 hedeflerini sekteye uğratmak ve sayın cumhurbaşkanı ile Sayın Süleyman soylu bakanım yalnız değildir.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

ŞEHİT GAZİ-SEN KONFEDERASYONU MERSİN İL BAŞKANI RÜSTEM AĞAOĞLU, 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI’NI KUTLADI

Mersin- Şehit Gazi Sen Konfederasyonu Mersin İl Başkanı Rüstem Ağaoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir