Ana Sayfa / Manşet / SİNAN CAN, ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL KURULU’NDA GÜVEN TAZELEDİ

SİNAN CAN, ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI GENEL KURULU’NDA GÜVEN TAZELEDİ

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi 3. Dönem Genel Kurulu’nda Sinan Can yeniden başkan seçildi.

Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Konferans Salonu’nda düzenlenen TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin 3. Dönem Genel Kurulu’na Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ahmet Kahraman, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen,  ÇMO Adana, Samsun, Ankara ve Trabron Şube Başkanları, Çevre Mühendisleri Odası üyeleri katıldı.

ÇMO Mersin Şubesi 3. Olağan Genel Kurul Seçimleri 16 Ocak Pazar günü şube hizmet binasında üyelerin yoğun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

ÇMO Mersin Şube başkanlığına yeniden seçilen Sinan Can şöyle konuştu, “Bilinmelidir ki Odamızın yürüttüğü ve yürüteceği tüm çalışmaların başarılı olabilmesi siz örgütlü üyesine bağlıdır. Genel Kurulumuzda açığa çıkan mesleki irade; bilime, çevre mühendisliğine, insana, ülkeye ve kentimize bağlılıkla harmanlanarak önümüzdeki çalışma döneminde verimli ve daha azimli bir şekilde hayata geçirileceği yönetim kurulumuzca ilan edilmiştir. Şube çalışmalarımızı katılımcı bir şekilde işleterek uygulamak, meslek ve uzmanlık alanlarımızı korumak ve geliştirmek, meslek alanlarımıza, ülkemiz sanayisi ve hizmet alanlarımıza yönelik yanlış politika ve yol haritalarına karşı söz söylemek, üyelerimizle ortak çalışma ve dayanışma içinde olmak, teknik hizmetlerimizi, Oda yayınlarımızı, komisyonlarımızı, işyerlerindeki örgütlülüğümüzü geliştirmek gibi görevlerimizi kollektif bir anlayışla ve işbölümü içinde gerçekleştirmek yönünde katkılarınızın sürekliliğini diliyoruz. Her dönem olduğu gibi ortak paydamız mesleğimiz ve meslek örgütümüz olacaktır. 3. Olağan Genel Kurulumuza katılan her üyemize ve bizleri yalnız bırakmayan kentimizin dinamiklerine paydaşlarımıza sonsuz teşekkür eder şükranlarımızı sunarız.”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Büyükşehir Belediyesi olarak çevre konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, Mersin İli Sera Gazı Emisyon Envanteri Raporu, Temiz Akdeniz Projesi gibi birçok projelerini Çevre Mühendisleri Odası ile iş birliği içerisinde hayata geçirdiklerini kaydetti.

Seçer, “Çevre küresel bir konu aslında ama görev alanımız Mersin. Belediyemizin Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi bünyesinde ve onlara bağlı şube müdürlükleri uhdesinde önemli ve değerli çalışmaları var. Eksiktir, yapılması gerekenler vardır ama en azından bu bilinç var. Onun için İklim Değişikliği ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü’nü kurduk. Onun için Türkiye’nin ilk İklim Değişikliği Bilim Merkezi’ni kuruyoruz. Bizim faaliyetlerimizde Çevre Mühendisleri Odası önemli. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda yaptığı her faaliyette mutlaka işin içinde Çevre Mühendisleri Odası var” diye konuştu.

Başkan Seçer, Mersin’in gelişen ve göçlerle büyüyen bir şehir olarak önemli çevresel sorunları bulunduğunu ifade ederek, “Mersin gibi genç, göçlerle büyüyen, cazibesi olan, gelişmeye açık, yüksek potansiyel içeren bir şehir olursanız doğal olarak sorunlar da fazla olur. Burası bir sahil kenti, liman kenti olmasa burada ne polipropileni tartışır olurduk ne de ana konteyner limanı ya da limanın genişlemesi tartışılıyor olurdu. Burası yatırıma, sanayiye ya da diğer sektörlerdeki yatırıma uygun bir şehir olmasaydı bu kadar çevre sorunlarını konuşmaya gerek kalmazdı” dedi.

“Hiçbir şeyin çevreden daha önemli olduğunu düşünmüyorum”

Çevre hassasiyeti olan bir Belediye Başkanı olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Hiçbir şeyin çevreden daha önemli olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir parasal değerin, doğayı katletme pahasına satın alacak güçte olduğunu düşünmüyorum.  Mutlaka yatırım olacak. Biraz da liberal görüşüm vardır. Aslında o anlamda da liberal bir adamım. Ekonomik modellere baktığınız zaman ama liberal olmak talana göz yummak anlamına gelmez. Belirli prensipler, kaideler, yasalar çerçevesinde yatırım yaparsınız” ifadelerine yer verdi.

“Her zaman çevre hassasiyeti taşıyan kurumların yanında durduk”

Başkan Seçer, Mersin’de çevreye zarar verecek bazı proje ve uygulamaların karşısında olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Polipropilen konusunda bizzat davayı açan kurum olduk. Allah’tan böyle düşünen bir Belediye Başkanı var. Çevre Mühendisleri Odası da müdahil olan odalardan bir tanesiydi. Liman konusunda, limanın genişlemesi konusunda. Bizler Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak; kurumlarımızda beraber; zaman zaman öncülük yaptık zaman zaman iş birliği yaptık, yine çevre katliamlarına yol açacak bazı uygulamalarda her zaman bu hassasiyeti taşıyan kurumların yanında durduk. Son gelişmeler; Orman Kanunu’nda bir madde kullanılarak, onun gücüyle; orada da yasa arkadan dolandırılmış; ormanları ortadan kaldırabilecek, endişe içerdiğimiz bir düzenleme yapmışlar. Bunu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gündeme taşıyan ilk siyasetçiyimdir. Çünkü ben kentime sahip çıkmak istiyorum. Siz orman alanından çıkartıyorsunuz, bunu neye göre, nasıl, niçin yapıyorsunuz?”

Hiçbir oy kaygısı olmadan çalışmalarını sürdürdüklerini, bürokraside zaten engellerle karşılaştıklarını belirten Başkan Seçer, her şeye rağmen cesur tutumlarını sürdüreceklerini vurguladı. Mersin’in önü açık, ender kentlerden bir tanesi olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Burada çok önemli yatırımlar zaten devam ediyor. Çok daha büyükleri gelecek. Mersin’de çok daha muazzam işler olacak. Onun için mesleğinize sahip olmanızı, daha fazla kenetlenmemizi, başarılı çalışmalar yapmanızı ve bizimle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iş birliğine devam etmenizi diliyorum” dedi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Başkan A. Vahap Şehitoğlu ve yönetim ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir