Ana Sayfa / Manşet / SHP Eski Genel Başkanı Murat Karayalçın’dan önemli çağrı

SHP Eski Genel Başkanı Murat Karayalçın’dan önemli çağrı

 

Siyasetçi Murat Karayalçın, ittifakları çok önemsediğini ve Türkiye’nin geleceğinin buna bağlı olduğuna dikkat çekerek, “Halk değişim istiyor. Değişimi, güçlendirilmiş ittifakın sağlayacağına inanıyorum. Herkesin ittifaklara destek ve güç vermesi gerekiyor” dedi.

Geçmişte başbakan yardımcılığı ve bakanlık yapmış tecrübeli siyasetçi SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın konuşmacı olarak katıldığı “İkinci Yüzyıl Işığında Yerelden Genele İktidar” konulu konferans düzenlendi. Konferansa CHP Mersin il ve ilçe yöneticileri ile CHP eski PM üyesi Cavidan Demirağ da katıldı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) gerçekleştirilen konferansa, çeşitli kurum, dernek ve STK temsilcileri katıldı. Sosyal Demokrasi Derneği Başkanı Ali Galip Özkan’ın moderatörlüğünü yaptığı konferansta konuşan Murat Karayalçın, Türkiye’nin değişime ihtiyaç duyduğunu söyledi. Türkiye’nin artık yönetilemediğini savunan Karayalçın, “Türkiye’yi yöneten güç artık Türkiye’yi yönetemiyor, bu gücün artık Türkiye’yi yönetemediği, yönetemeyeceği açık bir biçimde ortaya çıkmıştır. Türkiye yönetilemiyor, bu yöntemlerle, bu kafayla, bu yaklaşımla Türkiye’yi yönetemedikleri ortaya çıktı. Bu 2021 yılının sonundan itibaren ortaya çıktı. Yurttaşlarımız da artık zaten bu hükümet tarafından yönetilmek istemiyor. Eğer bu gelişme şekillenmişse, kesişmişse, bu ülkenin topraklarında artık bir değişimin başladığını, değişim talebinin çok güçlü bir şekilde ortaya çıktığını da göstermektedir. Türkiye artık değişim istiyor” dedi.

“HALK DEĞİŞİM İSTİYOR”

Halkın değişim istediğini dile getiren Karayalçın, “Halk bu şekilde yönetilmek istemiyor. Bu talebi de açık bir biçimde dile getirmeye başladı. Bunun ortaya çıkması hiçbir şekilde değişimin otomatik bir şekilde gerçekleşeceği kanısını da yaratmamalı. Evet, ortaya çıktı, Türkiye yönetilemiyor evet ama bu kendiliğinden değişimi getirmeyecek. Eğer değişim kendiliğinden gelmiyorsa biz değişimi çekip getirmeliyiz. Değişimi söke söke getirmeliyiz” şeklinde konuştu.

“HERKESİN İTTİFAKLARA DESTEK VE GÜÇ VERMESİ GEREKİYOR”

Öte yandan ittifakları çok önemsediğini ve Türkiye’nin geleceğinin buna bağlı olduğunu düşündüğünü vurgulayan Karayalçın,  “Değişimi güçlendirilmiş ittifakın sağlayacağına inanıyorum. Herkesin ittifaklara destek ve güç vermesi gerekiyor. İttifaktaki tüm parti yöneticileri seçim güvenliği konusunda en ufak bir duraksama yaşamamalılar. Seçimlerle ilgili en ufak bir kaygı yaratılmamalı, gerekli tüm önlemler yapılmalı ama yurttaşlara bu konuda güven verilmelidir. Yurttaş güvene güvene sandığa gitmeli ve oyunu kullanmalıdır. Hiç kimsenin kuşkusu olamamalı seçim konusunda. 6 partili ittifakın yurttaşlarımıza güven veren güçlü bir gelecek proje sunması gerekiyor. İnsanlarımız bir umut taşıyorlar, değişim bekliyorlar, bu umudu coşkuya taşımamız gerekiyor.” diye konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir