Ana Sayfa / Manşet / Sezgin Baran Korkmaz’a mahkemeye çıkarıldı 5 Ağustos’a kadar cezaevinde kalacak

Sezgin Baran Korkmaz’a mahkemeye çıkarıldı 5 Ağustos’a kadar cezaevinde kalacak

ABD’nin talebi üzerine kara para aklama suçlamasıyla 19 Haziran 2021’de Avusturya’da yakalanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz bugün Wels kentinde hakim karşısına çıktı.  Mahkeme, Korkmaz’ın tutukluluğunu devam etmesine karar verdi. Basın mensuplarının alınmadığı gizli duruşmada, Avusturya yargısı, Korkmaz’ın, “ABD’ye iade talebinin görüşülmesi için” 5 Ağustos’a kadar tutuklu kalmasını kararlaştırdı.

Duruşmada Korkmaz ile ilgili iade talebi ise görüşülmedi. Bu konu bir üst mahkeme tarafından ayrıca ele alınacak. Korkmaz’ın iadesini hem ABD hem de Türkiye istiyor.

133 milyon doları aklama suçlaması

Korkmaz, ABD’de kara para aklamakla suçlanıyor. Utah eyaletinin Başsavcı Vekili Andrea Martinez tarafından hazırlanan iddianamede, Korkmaz’ın Kingston Kardeşler ve Lev Aslan Dermen adlı kişilerce yönetilen bir şebekenin ABD Hazinesi’ni dolandırarak elde ettiği 470 milyon doların yaklaşık 133 milyonunu akladığı ileri sürülüyor.

İddianamede, Türkiye ile ABD arasında çok sayıda para transferinin belgelendiği de belirtiliyor. ABD’li yetkililer, Korkmaz ve işbirlikçilerinin bu paralarla Borajet havayolu şirketi, Türkiye ve İsviçre’de oteller, Queen Anne isimli bir yat ve İstanbul’da çok sayıda konut satın aldığını öne sürüyor.

Türkiye de Korkmaz’ı istiyor

Türkiye de Avusutruya makamlarından Korkmaz’ın iadesini istiyor. Korkmaz’ın Türkiye’ye iade edilmesi talebiyle Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı dosyanın Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Viyana Eyalet Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği açıklanmıştı.

Dosyada, Korkmaz hakkında İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kara para aklamak ve dolandırıcılık suçlamasıyla ilgili iddia ve belgelerin yer aldığı belirtiliyor. Korkmaz’ın avukatı Volkan Dülger, müvekkilinin ABD’ye değil, Türkiye’ye iade edilmek istediğini açıklamıştı.

Korkmaz’ın, ABD’de kara para aklamadan suçlu bulunursa 20 yıla kadar, dolandırıcılık suçlamasından 20’şer yıla kadar ve yargıyı engelleme suçundan 5 yıl hapis cezasıyla karşılaşabileceği hesaplanıyor. Korkmaz hakkında toplamda istenen hapis cezası ise için 225 yıl.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir