Ana Sayfa / KÜLTÜR/SANAT / Şehir Tiyatrosu seyircisiyle buluştu

Şehir Tiyatrosu seyircisiyle buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda yetişkinler ve çocuklar için ücretsiz olarak sahnelediği oyunlarla tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. “Halktan Biri” ve “Matruşka” oyunlarıyla yetişkinlerin karşısına çıkan ekip, başarılı bir performans sergileyerek izleyicisinden büyük alkış aldı. Aynı başarıyı “Gökkuşağının Altında” adlı çocuk oyunuyla da ortaya koyan oyuncular, salonu çocuk kahkahalarıyla doldurdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 7 Kasım’da yeni sezonu açtı. Kasım ayı programı Şehir Tiyatrosu’nun sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Sezona prömiyerlerle başlayan Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği oyunlara 7’den 70’e her yaştan Mersinli yoğun ilgi gösterdi. “Gökkuşağının Altında”, “Matruşka” ve “Halktan Biri” oyunlarıyla yeni sezonda perdelerini açan Şehir Tiyatrosu oyuncuları, bu ay “Vahşet Tanrısı” oyununun prömiyeriyle de seyircinin karşısına çıkacak.

Sezonun ikinci prömiyeri “Matruşka”

7 Kasım’da Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda  “Gökkuşağının Altında” adlı çocuk oyunuyla sezonun ilk prömiyerini yapan Şehir Tiyatrosu, 14 Kasım’da oyunu ikinci kez sahneledi. Kongre ve Sergi Sarayı bir kez daha çocuk kahkahalarıyla dolup taştı. “Halktan Biri” oyunu ise yetişkinler tarafından yoğun ilgi gördü. Yeni açılan Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi sahnesinde ilk kez oynanan Halktan Biri, tiyatroseverlerden tam not aldı.

Şehir Tiyatrosu, sezonun ikinci prömiyerini ise Matruşka oyunuyla yaptı. 2019’da yaşamını yitiren Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı Matruşka oyunu, Büyükşehir Belediyesi Nevit Kodallı Oda Tiyatrosu’nda sahnelendi. Cücenoğlu’nun eşi Aygül ve kızı Gamze Cücenoğlu da salondaki seyirciler arasında yer aldı.

“Tüm sanatseverlerin bizi takip etmesini istiyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, “Kasım ayına prömiyerlerle başladık” diyerek, sahneye taşıdıkları oyunlardan bahsetti. Güzel bir repertuar hazırladıklarını vurgulayan Özdülger, “Mersin Büyükşehir Belediyesi kültürde ve sanatta her daim atılım yapıyor. Bu yaptığımız repertuvarlarla ve temsillerimizle de bu atılımlarımızı, başarılarımızı gözler önüne seriyoruz. Tüm sanatseverlerin bizi takip etmesini istiyoruz. Temsillerimizin dolup taşmasını çok arzu ediyoruz. Seyircilerimizin beğenisine sunduğumuzda gerçekten aynı duyguyu hissedeceklerinden eminiz. Sanat dolu bir sezon diliyorum” dedi.

“Mersin’i sanat bombardımanına tutuyoruz”

Mersin Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, Matruşka oyununda izleyicilerle bir arada olduklarını belirterek, “Çok mutluyuz. Bunlar aslında pandemi döneminde seyircimizden uzak kaldığımız zaman diliminde hazırlanmış oyunlar. Şimdi peyderpey seyirciyle buluşturuyoruz. Bir dönem kapalı kaldık. Onun için şimdi art arda Mersin’i sanat bombardımanına tutuyoruz. Çocuklarımız bizim için çok değerli. Çok kıymetli Başkanımız Vahap Seçer’in de fikri ve çocuklarımıza verdiği önem doğrultusunda bu sezonu çocuk oyunumuzla başlattık” diye konuştu. Matruşka oyununu yakın zamanda İstanbul’da da seyirciyle buluşturacaklarını sözlerine ekleyen Atak, “Seyircileri Matruşka’da kendileriyle biraz yüzleşme bekliyor. Hem kadınları hem erkekleri. Hem evlileri hem bekarları. Biraz kendimizle yüzleşeceğiz. Aslında sıradan kadın-erkek ilişkileri gibi görünüyor ama sevgili Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı çok kıymetli bir oyun” ifadelerine yer verdi.

“Etkinlikler mutluluk verici”

Halktan Biri oyununu izleyen tiyatroseverlerden Toros Üniversitesi Tiyatro Topluluğu Başkanı Güven Toprak, oyuna topluluk halinde katılım sağladıklarını belirterek, “Böyle etkinliklerin Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmesi gerçekten mutluluk verici. Buna topluluk olarak katılmamız bizim açımızdan çok önemliydi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, bize ulaşım konusunda çok yardımcı oldu. Kendisine bu konudan dolayı da çok teşekkür ederim” dedi.

Üniversite öğrencisi Hatice Yeter de Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine sunulan ulaşım desteği için teşekkür ederek, “Oyunlar geç bittiği takdirde ulaşım bize sıkıntı olabiliyor. Böyle etkinliklerin sık olmasının gençler için iyi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“Böyle sosyal etkinliklere halk gerçekten ihtiyaç duyuyor”

Türkiye Beyazay Derneği Mersin Şube Başkanı Gökhan Arsu da Halktan Biri oyununun izleyicileri arasında yer aldı. Arsu, “Böyle sosyal etkinlikler gerçekten halkın ihtiyaç duyduğu bir şey. Şehir Tiyatrosu’na Mersin Büyükşehir Belediyesi gerekli desteği veriyor. Bu konuda Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Çok memnunuz. İnşallah böyle etkinlikler daha sık olur” ifadelerini kullandı. 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir