Ana Sayfa / Manşet / SEÇER “TÜRKİYE BİZİM İKTİDARIMIZDA MUTLU OLACAK”

SEÇER “TÜRKİYE BİZİM İKTİDARIMIZDA MUTLU OLACAK”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye kaynaklarıyla yaptırılan Halkkent Sosyal Yaşam Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, “Benim partim iktidar olduğu zaman, benim belediye başkanlığımda Mersinliler daha ne hizmetler görecek ne hizmetler. Mersin’de belediye başkanlarınızın yaptığı hizmetler, söylemler, tavırlar, davranışlar neyse emin olun CHP iktidarında tüm Türkiye’ye hakim olacak. Mersin’de yaşayanlar benimle mutluysa Türkiye’de yaşayanlar da bizim iktidarımızda mutlu olacak” dedi.

Görevde oldukları süre içinde sosyal politikalara önem verdiklerini belirten Seçer, “Bize çorbacı başkan dediler. Varsın desinler. Öyle biz zenginiz demekle olunmuyor. Tok açın halinden anlamazsa, hele o ülkenin yöneticisi açın halinden anlamazsa vay haline o ülkenin vatandaşına, Allah yardım etsin. Bizim milletimiz böyle bir yönetim anlayışını hak etmiyor” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin, 41 yeni hizmet açılışları serisi, Halkkent Mahallesinde yaptırılan ve içerisinde kreş, taziye evi, dershane, okuma salonlarının olduğu Sosyal Yaşam Merkezi açılışıyla devam etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ev sahipliğinde yapılan açılış törenine CHP genel başkan yardımcıları Fethi Açıkel ve Bülent Kuşoğlu, CHP Yoksulluk ve Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Fogo, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Halkkent Mahallesi Muhtarı Mehmet Çetin ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.

“CHP İKTİDARINDA MERSİN DAHA FAZLA HİZMET ALACAK”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “4 yıl dolmak üzere. Yaptığımız hizmetleri vatandaşımıza gösterme imkanı bulmadık, açılışlar yapmadık. 4 tane katlı kavşak yaptık ama şöyle görkemli bir açılışı ilk defa geçen hafta yaptık.  Biz yaptığımız işleri çok büyütmüyoruz. Mersin bunların çok çok daha iyisine layık. Aslında Türkiye bunların çok çok daha iyisine layık. Biz iktidarda değiliz. Tırnak içerisinde Sayın Cumhurbaşkanının deyimiyle topal ördek muamelesi görüyoruz. Onun deyimiyle. Aslında öyle değiliz. Maşallah tazı gibiyiz de topal ördek filan değiliz. Ama diyorum ki mutlaka demokrasi tecelli edecek, halkın iradesi hakim çıkacak. Benim partim iktidar olduğu zaman, benim belediye başkanlığımda Mersinliler daha ne hizmetler görecek ne hizmetler… Bunu samimiyetimle söylüyorum. Bu kadar darlanarak, ayağımızdan çekilerek, bu kadar engellemelere rağmen, kılı kırk yararak, yok var ederek, şapkadan tavşan çıkararak bunları yapabiliyorsak, demek ki arkamızda adaletli bir bakış açısı olursa, adaletli diyorum, ayrıcalık istemiyoruz, sadece adaletli davranan bir hükümet olursa bakın bakalım Mersin’de neler olacak. O günleri hasretle bekliyoruz” dedi.

 

“YÖNETİCİLER AÇIN HALİNDEN ANLAMALI”

 

Yönetime geldiklerinde sosyal politikalara odaklandıklarını anlatan Vahap Seçer, “Mersin’in sosyoekonomik olarak birden fazla yüzü var. Bir sahil var, orada apartmanlar var, bir de Mersin’in diğer yüzü var. İmkansızlıklar içinde var olmaya çalışan, kışın üşüyen, belki de çocukları yatağa aç giren binlerce aile var. Onlardan başlayalım dedik. Bize çorbacı başkan dediler. Varsın desinler. Dedik ki önce insanların midesine bakalım. Duygularına, acısına bakalım. Karnı aç olan, kışın üşüyen, hastası olan insanın yol, güzel kavşaklar umurunda olmaz. Öyle biz zenginiz demekle olunmuyor. Tok açın halinden anlamazsa, hele o ülkenin yöneticisi açın halinden anlamazsa vay haline o ülkenin vatandaşına, Allah yardım etsin. Bizim milletimiz böyle bir yönetim anlayışını hak etmiyor” ifadelerini kullandı.

 

“VATANDAŞIM ÖYLE BİR ANLAYIŞA OY VERMEMELİ”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kreşler, okuma salonları, dershaneler, etüt merkezleri, öğrenci yurtları yaptıklarını, öğrencilere eğitim destekleri verdiklerini kaydeden Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğitimi önemsiyoruz. Eğitim yoksa, çocuklarımızı eğitemezsek boşa konuşuruz. Türkiye bir adım mesafe alamaz. Biz bilimin peşinden gideceğiz. Bunun için eğitim önemli. Bilinen yalanlarla insanların dinini, milliyetini, manevi duygularını kaşıyarak, istismar ederek… O devirler bitiyor. Dünyada bitti. Gelişmiş toplumlarda bitti. Vatandaşım böyle bir anlayışa oy vermemeli. Vatandaşım, ben vergi veriyorum, bana ne vereceksin demeli. İnsani düzeyde bir asgari ücret verecek misiniz? Toplu konut yapacak mısın? Çocuğum iyi okullarda eğitim görecek mi? Sanatsal faaliyetler olacak mı? Türkiye dünyada saygın bir ülke olacak mı? Vatandaşım bizlerden bunu beklemeli.”

 

“İKTİDARIMIZDA TÜRKİYE MUTLU OLACAK”

 

Herkesin dinine, imanına, giyimine, kuşamına saygılı olduklarını vurgulayan Seçer,  “Dedikodulara kulak asmayın. Ne yaptığımıza bakın. Demokrasi bir yarış alanıdır. Seçimlerde öyle. Önümüzdeki günlerde sandık gelecek. Ben CHP’li bir belediye başkanıyım. Bunu onurla söylüyorum. Ama herkesin belediye başkanıyım. Mersin’de belediye başkanlarınızın yaptığı hizmetler, söylemler, tavırlar, davranışlar neyse emin olun CHP iktidarında bu tüm Türkiye’ye hakim olacak. Mersin’de yaşayanlar benle mutluysa Türkiye’de yaşayanlar da bizim iktidarımızda mutlu olacak. Ona göre sandığa gitmenizi istiyorum sizlerden” dedi.

 

 

“ÇOCUKLAR YOKSULLUKTAN EĞİTİMLE KURTULACAK”

 

Halkkent Sosyal Yaşam Merkezinin açılışında konuşan mahalle muhtarı Mehmet Çetin “Halkkent Mahallesi emekli ve emekçilerin yaşadığı bir mahalle. Bu dönemde Mersin Büyükşehir Belediyesinden önemli hizmetler aldık. Mahale Mutfağı ve pandemi dönemindeki sosyal çalışmalarınız nedeniyle teşekkür ederim” dedi.

CHP Yoksulluk ve Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Fogoda,  “Muhtar bey, burada onurlu emekçiler yaşıyor dedi. Emekçiler gerçekten onurludur. Asgari ücret açıklandı. Maalesef onurlu emekçiler açlık sınırı altında yaşamaya devam edecekler.  Biraz önce bir kreşi gezdik. İmkanıolmayan çocukların mahallelerinde erişebilir kreşlerin, etüt merkezlerinin olması çok önemli. Çocuklar eğitim alırlarsa, yoksulluktan kurtulurlarsa büyüdüklerinde annelerinden babalarından yoksulluk mirasını almayacaklar” ifadelerini kullandı.

 

“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZÜN EN ÖNEMLİ HAMLESİ”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkell, “Vahap Seçer Mersin Büyükşehir Belediye başkanlığını kazandığı günden bugüne büyük bir fedakarlıkla çalışıyor. Ankara’da büyük takdirle, gıptayla, saygıyla izleniyor, bunu bilmenizi isterim. Vahap Başkanımız ve Vahap Başkanımız gibi ayrım yapmadan çalışan belediye başkanlarımız bizim iktidar yürüyüşümüzün en önemli hamlesi olacak” dedi.

 

“ALTILI MASA BİR ARADA, DİMDİK AYAKTA”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu da,  “41 kere maşallah diyorum. İnşallah bundan sonra böyle devam edecek. Mersin sürekli büyüyor. Bu tür tesislere ihtiyaç var. Sayın başkanımız bunları görmüş ve bu tesisleri yapıyor. Biz de Vahap Başkanın çalışmalarını Ankara’dan dikkatle izliyoruz. Umarım bu tür yatırımlar, tesisler her yere örnek olur. Altılı Masa konusunda şüpheniz olmasın. Bir aradalar, dimdik ayaktalar. Atatürk Cumhuriyetinin, sizlerin istediği şekilde bir Türkiye yeniden inşa edilecektir” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜLTAK: “BİRİLERİ HALKIMIZA KİRLİ BİR OYUN KURMAK İSTİYOR”

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Akdeniz’in çok değerli bir ilçe olduğunun altını çizerek; “Akdeniz artık festivallerle, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir