Ana Sayfa / Manşet / Seçer ‘den hodri meydan

Seçer ‘den hodri meydan

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararını “millet iradesine darbe” olarak yorumladı. Seçer, “Vatandaşlarımız bizi seviyor. Vatandaşlarımız bize saygı duyuyor. Neden? Çünkü bu başkanlar çalışıyor. Çalmıyor, çalışıyor. Kimseye tepeden bakmıyor. Halkın içinde geziyor. Onun için bizden hoşlanmıyorlar. Hodri meydan. Halkın karşısına çıkacağız, el mi yaman bey mi yaman göreceğiz” dedi.

Tarsus’un Şehit İshak Mahallesi’ndeki Begonvil Çocuk Gelişim Merkezinin açılışında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen siyasi yasak ve hapis cezası kararının kendilerini yıldıramayacağını ve yollarından alıkoyamayacağını söyledi.
Seçer, “Halk bizleri seçmiş. En büyük irade halkın kendisidir. Onun üzerinde bir irade tanımıyoruz. Mahkeme kadıya mülk değil. Bu memleket halkın takdiri ile işbaşına gelmiş yöneticiler tarafından yönetilir. Ancak halkın gücü onu oradan almaya yeter. Devletin makamlarını bir sopa gibi kullanarak kimse bizi terbiye edemez. Biz ulusal kurtuluş mücadelesinden çıkmış bir iradenin, yani yedi düvele meydan okumuş bir iradenin Türkiye Cumhuriyet Devletini ve bütün kurumlarını kurmuş bir iradenin, Türkiye’ye çok partili hayatı ve demokrasiyi getirmiş bir iradenin kurduğu bir siyasi partinin belediye başkanlarıyız” dedi

“DİMDİK AYAKTAYIZ”

CHP’li belediye başkanlarının halka hizmet götürme açısından büyük bir özveri ile mücadele ettiğini de söyleyen Seçer “Onun için böyle bizimle mücadele etmek kolay değil. Dimdik ayaktayız. Daha az uyuyacağız, daha sakin olacağız, daha çok çalışacağız. Vatandaşlarımız bizi seviyor. Vatandaşlarımız bize saygı duyuyor. Neden? Çünkü bu başkanlar çalışıyor. Çalmıyor, çalışıyor. Koşturuyor, hizmet yapıyor. Kimseye tepeden bakmıyor. Halkın içinde geziyor. Onun için bizden hoşlanmıyorlar. Hodri meydan. Halkın karşısına çıkacağız, el mi yaman bey mi yaman göreceğiz” şeklinde konuştu.

“HALK İNDİNDE BİZİMLE MÜCADELE EDEMEZLER”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, anketlere göre en başarılı belediyeler arasında yer aldıklarını ve her partiden seçmenin Mersin Büyükşehir Belediyesine güvendiğini de ifade etti.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’un Yeşiltepe, Bahşiş, Kulak ve Atalar mahallelerinde vatandaşlarla buluştu. Başkan Seçer ,bir çok engelleme ve karalama kampanyalarına rağmen Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yapılan anketlerde Türkiye’nin en başarılı belediyeleri arasındaki yerini aldığını söyledi.

Belediyeciliğin büyük bir sorumluluk ve özveri istediğini ifade eden Başkan Vahap Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi tüm imkansızlıklara, engellemelere ve karalama kampanyalarına rağmen ülkemizin en başarılı belediyelerinin başında geliyor. Bunu ben demiyorum. Bunu yapılan araştırmalar söylüyor. Biz ciddi bir borç yükü ile bu belediyeyi devraldık. 6 milyar TL borç ödemiş bir belediye başkanı olarak karşınızda duruyorum. Bu benim bir yıllık gelirim demek. Ama bir güne bir gün şikayetlenmedim. Ama bazıları bunu söyleyince bana kızıyor. Ben gerçekleri söylüyorum. Sizlere ne olursa olsun doğruyu söylemek zorundayım. Bu milletvekilliğimde de böyleydi, başkanlığım döneminde de böyle oldu ve olacak” dedi.

“HER KESİMDEN VATANDAŞ YAPTIĞIMIZ İŞİ ONAYLIYOR”

Yapılan anket sonuçlarına göre bir çok kesimden güvenoyu almanın mutluluğu ve gururunu da yaşadığını söyleyen Başkan Seçer, “Yapılan anket sonuçlarına göre, 2019 seçimlerinde bana oy vermemiş vatandaşlarım, AKP’li olabilir, MHP’li olabilir hiç fark etmez, oy vermeyecek bile olsa yaptığımız işi onaylıyor. Bu çok önemli ve çok değerli bir sonuç. Demek ki iyi niyetle, ayrım yapmadan hizmet ettiğinizde karşılığını alıyorsunuz. Bakın net söylüyorum: Benden iyi bir bekçi bulamazsınız. Kendime güveniyorum. Biz sizlerin ödediği parayı eşit bir şekilde hizmete dönüştürüyoruz. Emin olun huzurlu ve vicdanlı bir şekilde başımı yastığa koyuyorum” şeklinde konuştu .

“BİZİM DÖNEMİMİZDE ADALET ALTIN DÖNEMİNİ YAŞAYACAK”

Genel seçimlerin ardından iktidar oldukları takdirde Mersin’i bambaşka bir geleceğin beklediğini söyleyen Başkan Seçer, “Hem ekonomik hem de siyasi açıdan yaşanılan zor şartlar altında böylesine önemli işlere imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesinin iktidar olduğumuzda neler yapacağını düşünün. İktidarımızda bize yapılmasını istemediğimiz davranışları asla başkasına yapmayacağız. Partiye, etnik kökene ya da başka bir unsura göre ayrım yapmayacağız .Bizim dönemimizde hak, hukuk ve adalet altın dönemini yaşayacak” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 11 bin çalışanıyla Mersin’e hizmet eden büyük bir aile olduğunu söyleyen Seçer şunları söyledi:
“Biz çalışıyoruz, hizmet yapıyoruz. Bize 3,5 sene önce, siyasilerin kışkırtmasıyla farklı gözle bakanlar, emin olun sizin sıcaklığınızda karşılıyor. İşte benim için en büyük servet bu. Baktılar ki bu adamın böyle bir derdi yok. Bu adamın derdi hizmet etmek. Dediler ki, ‘Bizim yolumuzu da yapmış. Bizim fakirimize fukaramıza da bakıyor. Adaletli hizmet yapıyor’. Biz vicdanen rahatız. Onun için halkın içerisine rahatlıkla çıkıyoruz. Onun için ‘Bizimle gurur duyun’ diyorum.Emin olun halkın indinde bizimle mücadele edemezler .”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir