Ana Sayfa / DÜNYA / Savaşın ayak sesleri ABD, 2 savaş gemisini yakında Karadeniz’e gönderiyor Türkiye bilgilendirildi

Savaşın ayak sesleri ABD, 2 savaş gemisini yakında Karadeniz’e gönderiyor Türkiye bilgilendirildi

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan Donbass krizi çok büyüyor. Krize ABD de dahil oluyor. ABD ordusu, Rusya ile gerilimi artan Ukrayna’ya olan desteğini göstermek amacıyla Karadeniz’e 2 savaş gemisini gönderecek. Türkiye bilgilendirildi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı gemilerin 2 Mayıs’a kadar Karadeniz’de kalacağını açıkladı.

Edinilen bilgilere göre Rusya Ukrayna geriliminde Ukrayna’nın yanında tavır alan ve onu çok destekleyen ABD, önümüzdeki günlerde Donanmasını Karadeniz’e yollayacak. Donanması’nı Karadeniz’de rutin olarak sürekli faaliyetlerde bulunduran ABD, Ukrayna’ya destek nedeniyle yakında Karadeniz’e savaş gemilerini yollayacak. ABD Karadeniz’ e 2 savaş gemisi gönderecek.

TÜRKİYE’YE BİLDİRİM YAPILDI

ABD ordusu ise Rusya ile gerilimi artan Ukrayna’ya olan desteğini göstermek amacıyla Karadeniz’e savaş gemileri yollamayı düşündüğünü bildirmişti. Gelişmeler sonrası ABD, bölgeye iki adet savaş gemisi göndermeye karar verdi. Bunun için de Karadeniz’e geçiş için Türkiye’ye bildirim yapıldı.

DIŞİŞLERİ’NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “Tarafımıza Montrö Sözleşmesi’ne uygun olarak 2 ABD savaş gemisinin Karadeniz’e çıkacaklarına dair 15 gün önceden diplomatik kanallardan bildirim yapıldı. Gemiler 4 Mayıs’a kadar Karadeniz’de kalacaklar” ifadelerini kullandı.

Rusya ile Ukrayna arasında Ukrayna’nın doğusundaki Donass bölgesi için gerilim artarken, Rusya destekli ayrılıkçılar ile Ukrayna Ordusu arasında çatışmalar yaşandı. Son iki haftadır yaşanan çatışmalarda 9 Ukrayna askeri hayatını kaybetti.

Rusya, Ukrayna sınır hattına askeri sevkiyatlarına  devam ettiriyor. Ukrayna da bölgeye çok sayıda tank ve asker sevkiyatı yaptı.

Ukrayna-Rusya arasındaki tansiyon 2014 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. İki ülke bölgeye yoğun bir askeri sevkiyat gerçekleştiriyor.

Bölgede sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014’ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

EŞ BAŞKAN SARIYILDIZ – SADECE HAKİKATİN PEŞİNDE KOŞAN GAZETECİLERİN DAİMA YANINDA OLACAĞIZ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ağırlayan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir