Ana Sayfa / KADIN / Şair Yazar Sait Sait Dervişoğlu’ndan Anneler Günü kutlaması: “Anadolu’nun Anneleri toprak gibidir, besler büyütür, sonsuz cömertliği ile yaşatır.”

Şair Yazar Sait Sait Dervişoğlu’ndan Anneler Günü kutlaması: “Anadolu’nun Anneleri toprak gibidir, besler büyütür, sonsuz cömertliği ile yaşatır.”

Şair Yazar Sait Sait Dervişoğlu, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı. Dervişoğlu, insanın; sevgiye, ahlaka, erdeme, iyiliğe dair hasletlerinin temelini anneden aldığını belirterek,” “Anadolu’nun Anneleri toprak gibidir, besler büyütür, sonsuz cömertliği ile yaşatır. Dedi.

Sosyal ve Kültürel faaliyetleriyle ön planda olan ve sosyal sorumluluk projelerinde yer alan Şair Yazar Sait Dervişoğlu, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Evlatlarını canından ve ruhundan bir parça olarak gören ve tüm hayatını çocuklarının daha iyi olması için karşılık beklemeden harcayan en kutsal varlıkların anneler olduğunu belirten Dervişoğlu, “Annelerimiz hoşgörünün, fedakarlığın, şefkat ve merhametin adıdır” dedi.

Annelik duygusunun, tüm canlıların nefes alması kadar evrensel bir değer olduğuna dikkat çeken Dervişoğlu, “Peygamber Efendimizin ‘Cennet, annelerin ayakları altındadır’ hadis-i şerifiyle payelendirdiği anne sevgisi dünyadaki en değerli sevgidir” diye konuştu.
“Anne sadece insanı dünyaya getiren bir varlık değil aynı zamanda insanın doğduğu andan itibaren hem koruyucusu, hem bakıcısı, hem de öğretmenidir” Diyen Dervişoğlu,” Çocuklarını iyi yetiştiren annelerin içinde yaşadığı toplum ahlak ve medeniyet açısından da kalkınır. Merhametin ve sevginin tükenmez kaynağı olan annelerimiz bıkmadan, usanmadan her anlamda sağlıklı nesillerin yetişmesi için çalışırlar. Annelerimiz, hatırlanmak, çocuklarını sadece ihtiyaç duyduğu zamanlarda değil, her an yanlarında görmek ister. Dolayısıyla annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır.” İfadelerini kullandı.

“Anadolu’nun Anneleri toprak gibidir, besler büyütür, sonsuz cömertliği ile yaşatır.” İfadesini kullanan Dervişoğlu, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Ben öncelikle, üzerimde büyük emeği olan annemi ve hakkın rahmetine kavuşmuş tüm anneleri saygı ve rahmetle ile anıyor, tüm annelerin Anneler Günü’nü yürekten kutluyorum.”

Pandemi olmasaydı ellerine çiçeklerle Anneleri evlerinde ziyaret edip ellerinden öperek günlerini kutlamak istediklerini dile getiren Dervişoğlu, Anneler Günü için güzel bir program etkinlik yapmayı planladığını ancak pandemi nedeniyle bu etkinliği şimdilik yapamadıklarını da sözlerine ekledi.

.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Emekliler seçim öncesi iktidarı uyardı

Yaklaşan seçimler öncesi iktidara bir kez daha seslerini duyurmak isteyen emekliler alanlara çıktı. Özgür Çocuk ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir