Ana Sayfa / YURT HABERLERİ / Şair Yazar Sait Dervişoğlu Ramazan Bayramını kutladı

Şair Yazar Sait Dervişoğlu Ramazan Bayramını kutladı

Şair Yazar ve İş insanı Sait Dervişoğlu, Ramazan Ayı dolaysıyla bir kutlama mesajı yayınlayarak, Ramazan Bayramını kutladı. Dervişoğlu, Ortadoğu’da yaşanan savaşların ve zulümlerin biran önce sona ermesi gerektiğini belirterek, Ramazan bayramının barışa vesile olmasını diledi.

 

Mesajında tam kapanmaya denk gelen Ramazan Bayramı’nda sevgi ve saygının karşılıklı ziyaretler yapılmadan gerçekleştirileceğini belirten Dervişoğlu, şunları kaydetti: “Pandemi sebebiyle bu Ramazan Bayramı’nı evlerimizde sevdiklerimizden uzak geçireceğiz. Fakat sağlık her şeyden önce geliyor. Her ne kadar pandemi süreci aramıza mesafe koymamızı ve sevdiklerimizden uzak kalmamızı zorunlu kılsa da gönüllerimizin bir olduğunu biliyoruz. Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi sevdiklerimizle aramızdaki karşılıklı sevgiyi ve saygıyı ziyaret yapamadan pekiştireceğiz. Bayram sürecinde de tedbiri elden bırakmamalı ve kurallara dikkat etmeliyiz. Gereken hassasiyeti gösterdiğimizde önümüzdeki bayramlarda sevdiklerimizle sarılacağımıza inanıyoruz. Gönül isterdi ki büyüklerimiz ziyaret edilsin, küçüklerimizin başı okşansın, sıla-i rahim gerçekleşsin. Ancak toplum sağlığının güvenliği için bu bayramdaki coşku ve heyecanı önümüzdeki sağlıklı, huzurlu ve mutlu günlere ertelemek durumundayız.”

Ortadoğu’da yaşanan savaş ve zulümlerin biran önce bitmesi gerektiği çağrısında bulunan ve Ramazan bayramının barışa kardeşliğe vesile olmasını dileyen Dervişoğlu,“ Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayını geride bırakarak; sevgiyi, mutluluğu ve kardeşliği paylaşma günü olan bayrama ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bayramlar, şüphesiz ki sıradan günler olmaktan öte, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi ve esenliğin toplumun bütün kesimlerine yayıldığı, gönüllere girmek için bir fırsat olan günlerdir. Rabbimizin bize nimeti olan dini bayramlar; birlik, beraberlik, kardeşlik ruhumuzu pekiştirmesi, her türlü kırgınlıkları unutturması bakımından çok önemlidir. Bu duygu ve düşünceler ile milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, bu bayramın tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’DEN 23 NİSAN KUTLAMASI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir