Ana Sayfa / Manşet / Sağlıkçılarla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Ermeni kararına değinmedi

Sağlıkçılarla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Ermeni kararına değinmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte sağlık çalışanlarıyla iftarda buluştu. İftar sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarıyla ilgili soykırım kelimesini kullanmasıyla ilgili yorum yapmaması ve tepki göstermesi dikkat çekerken, Erdoğan’ın yorum yapmamasının nedeninin ABD ile gerginlik yaşamak istemediği şeklinde yorumlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmalarını sürdürdüğü Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü’nden Selimiye Mahallesi’ndeki Üsküdar İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne geçti.

Burada sağlık çalışanlarıyla orucunu açan Erdoğan’a, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da eşlik etti.

Erdoğan, iftarın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Koronavirüs salgını sürecinde birçok vatandaşımızı kaybettik ama bunun yanında birçok sağlıkçı kardeşimizi de doktorlardan hemşiresine, sağlık memurlarına varıncaya da kadar onları da kaybettik. Bunların içerisinde her kademeden doktorlarımız, hocalarımız vardı.

Tüm bu Kovid salgını süresinde onlar hiçbir şeyden yılmadılar, kaçınmadılar. Gerek hastanelerde gerek evlerdeki müdahalelere varıncaya kadar yoğun bir çalışma içerisinde oldular. Hayatını kaybeden tüm sağlıkçı kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu süre içerisinde verdikleri bu mücadeleyle Hakk’a yürüyenler inanıyorum ki sevgili peygamberimizle komşu olacaklardır. Çünkü onlar bu mücadeleyi bunun için verdiler.

Bu akşam beraber iftar yaptığımız kardeşlerimiz her biri üçer kişilik gruplar halinde ev ev dolaşıyorlar. Evlere bu sağlık hizmetini götürecek kadar fedakarlık yapıyorlar.

Öte yandan birçok konuda açıklamalarda bulunan Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olaylarıyla ilgili soykırım kelimesini kullanmasıyla ilgili yorum yapmaması ve tepki göstermesi dikkat çekerken, Erdoğan’ın yorum yapmamasının nedeninin ABD ile gerginlik yaşamak istemediği şeklinde yorumlanıyor.

Hükümetten ve Ak Partiden ise ABD’nin kararına sert tepkiler geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtuluş karara sert tepki gösterdiler.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Burgazlı, 23 Nisan’ı kutladı; Geleceğimiz çocuklardır

Toplu taşıma, turizm ve birçok alanda faaliyet gösteren Ebru Tour ve Fun Tour Yönetim Kurulu ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir