Ana Sayfa / Manşet / Sağlık çalışanlarından zam protestosu

Sağlık çalışanlarından zam protestosu

Genel Sağlık İş Mersin Şubesi tarafından memur maaşlarına yapılan yüzde 30’luk zam protesto edildi.  “Bıçak kemikte” sloganıyla gerçekleştirilen eyleme Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) Mersin Şubesi İl Temsilcisi Semih Yanalak, Genç Sağlık Sendikası Mersin İl Başkanı Nurgül Aranmaz da katılım sağlayarak destek verdi. Eylemde, “Sizi gidi sarı sendikalar sizi”, “Bu iş yerinde asgari ücret uygulanmaktadır”, “Tükeniyoruz”, dövizleri çıkarılıp, “Yandaş sendika emeği sattı”, “Emek bizim hak bizim”, “Cesur korkusuz Hep-Sen burada”, “Devletin memuru yoksul olamaz” sloganları atıldı.

“SADAKA DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

Burada ilk açıklamayı Genel Sağlık İş Mersin Şube Başkanı Gürbüz Şen, yaptı. Şen, sağlık çalışanlarını yoksulluk sınırında yaşamaya mahkum eden yüzde 30’luk zammı kabul etmediklerini belirterek, “Her geçen gün artan hayat pahalılığı, artan iş yükü, maruz kaldığımız şiddet artık canımıza tak etti. İçinde sağlık olmayan, sağlıksız sağlık politikalarında ısrar ediyorsunuz, sağlık çalışanlarını, kamu emekçilerini yoksulluk sınırının altında maaşa mahkum ediyorsunuz, canımız yanıyor, duyuyor musunuz? Bıçak kemikte” diye konuştu.

Dr. Şen, sınıf bilinci ile mesleklerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde Cumhuriyete sahip çıkmak için alanlarda olduğunu dile getirerek, “Mustafa Kemal’in doktorları, ebe-hemşireleri, sağlık çalışanları, Mustafa Kemal’in Askerleri olarak alanlardayız. Duyun artık be kardeşim, bu ne biçim aymazlık, bu ne biçim uyku?  Gözümüzün içine baka baka TÜİK yalanlarıyla hakkımızı gasp ediyorsunuz, ‘Sadaka’ değil hakkımızı istiyoruz, anlıyor musunuz?  Hakkınız ödenmez dediniz ödemediniz, kovidden öldük, sağlıkta şiddetten öldük görmezden geldiniz, covid meslek hastalığı olsun dedik kulaklarınızı tıkadınız,  buradan hep birlikte haykırıyoruz, duyuyor musunuz? Liyakatsiz bürokratlarla, siyasilerin oyuncağı olmuş bürokratlarla, açtıkları hukuksuz soruşturmalara, yoğun mesai, şiddet ve mobbinge maruz kalıyoruz duyuyor musun? Bıçak kemikte” ifadelerine yer verdi.

“MEMUR-SEN BİZİM SENDİKAMIZ DEĞİL VE OLMAYACAK”

Maaş promosyon sözleşmesi için aylardır oyalandıklarını belirten Şen, “Yetmedi ihaleye bile çıkmadan sağlık çalışanlarının haklarını bir kez daha gasp ettiniz yeter artık duyuyor musunuz? Açıklanan enflasyon rakamlarına kendiniz bile inanmıyorsunuz,  her geçen gün fakirleşiyoruz, asgari ücret sınırında maaş alıyoruz görüyor musunuz? Çalışanlar kira-yiyecek-fatura üçgenin de geçim derdinde duyuyor musunuz? Sayın Cumhurbaşkanım siyasi partilerin, Cumhurbaşkanın sendikası olmaz bizim sendika diye işaret ettiğiniz Memur-Sen bizim sendikamız değil ve olmayacak, sağlık emekçileri ‘Sadaka’ değil mesleğinin onuru ile insanca yaşamak istiyor duyuyor musunuz? Siyasi partilerin arka bahçesi olmuş, yandaş sarı sendikalara destek olmak için barajlar koyarak sendikal mücadelenin önünü kesmek istiyorsunuz, başaramayacaksınız anlıyor musunuz? Bıçak kemikte” açıklamalarında bulundu.

“SORUMSUZLUĞUNUZUN BEDELİNİ BİZLER ÖDEMEYECEĞİZ”

Şen, çalışanın emeğini toplu sözleşme masasında sarı sendikaların sömürdüğünü iddia ederek, “Huzur hakkı adı altında aldığınız ücretleri biliyoruz, bu sömürü düzenini, barajlarınızı yıkıp geçeceğiz, duyuyor musunuz? Beceriksizliğinizin, sorumsuzluğunuzun bedelini bizler artık ödemeyeceğiz duyuyor musunuz? Kamu ihaleleri ile zengin olan müteahhitler, sırtımızdaki vergi küfesi ile sizleri taşımak istemiyoruz, Atatürk’ün başlattığı kamucu, halkçı sağlık politikaları istiyoruz, duyuyor musunuz? Sevgili sağlık çalışanı arkadaşım, sevgili kamu emekçileri uyanın artık uykudan kurtarın onurunuzu, duyuyor musunuz? Bir inancın yüceliğinde buradayız. Mücadelemizin, kavgamızın güzelliğinde buradayız. Bitmedi daha sürüyor mücadelemiz ve kavgamız sürecek. Hep beraber haykırıyoruz bir kez daha? Bir şey değişecek, her şey değişecek. Bir gün bu dertler bitecek. Bugünlerden geriye bir yarına gidenler birde yarın için direnenler kalacak Bıçak kemikte” şeklinde konuştu.

YANALAK: “YOKSA DEVLET, MEMURUNU GÖZDEN Mİ ÇIKARDI?”

HEP-SEN Mersin Şubesi İl Temsilcisi Semih Yanalak ise emek için, hak için, adalet için yola çıktıklarını belirterek, “İlk günden bu yana kamu sağlık emekçilerinin yanında durarak, toplumun sağlığı için her görevi ifa ederek, her meşru yolla hukuksuzluklarla mücadele ederek büyüyen HEP-SEN hareketi, sahanın hareketi olarak beyanımız ve çağrımızdır. Kamu personeli devletin işleyişini ayakta tutan ana sütundur. İlgili alanda yüksek eğitime sahiptir, nitelikli ve çeşitli sınav vb. aşamalardan geçerek gelmiştir. Devlet, kendiişlerini idare ederken personeline güvenebilmek için her türlü adımı atmaktan geri durmazken, verdiği değer bu kadar mıdır? Güven duyduğunuza değer vermeyerek nasıl bir yol izlediğinizin farkında mısınız? Yoksa devlet, memurunu gözden mi çıkardı?” dedi.

 “KÖLELİK DEĞİL İŞİMİZİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Yanalak, üzerine basa basa sorduklarına değinerek, “Devleti yönetmeye talip olanlar, devletin memuruna sahip çıkmadan mı bunu başaracak? Eğitimli insanların bir kıymeti yok mu? Her şey, her hareket oy için mi? Devlet teamüllerinin, devlet geleneklerinin ülkemizde düştüğü hal bu mudur?  Adeta devletin, milletin varlığını, onurunu sömürmenize son vermeye geldi. HEP-SEN olarak bugüne kadar nasıl ki her türlü meşru yolu adalet ve hak için kullandıysak, bugünden sonra da kullanacağız. Beyanımızdır: Sağlık profesyonelleri olarak, paramparça değil tek kalemde, yoksulluk sınırında değil niteliğimize ve eğitim seviyelerimize uygun maaş istiyoruz, kölelik değil işimizi yapmak istiyoruz” diye belirtti.

 

ARANMAZ: “BİLİNSİN Kİ BU TEPKİ ÇIĞ OLUP BÜYÜYECEKTİR”

Genç Sağlık Sendikası Mersin İl Başkanı Nurgül Aranmaz da bugün burada bir hizmetin, bir hüsranın memur adına kaybedilmiş bir zammın peşinde olduklarına dikkat çekerek, “Birilerinin toplu sözleşme masalarında üstlenmedikleri sorumlulukları, birilerinin peşinden koşamadıkları zammın mücadelesini yine bizler sahada var gücümüzle vermekteyiz. Yeniden değerlendirme oranının yüzde 22 zamlı olduğu asgari ücretin yüzde 54 arttığı bir ortamda memur maaşlarına yapılan yüzde 30’luk zam kabul edilemez. Bu memur maaş zammına ilk tepkidir. Fakat bilinsin ki bu tepki çığ olup büyüyecektir. Genç Sağlık Sendikası tüm teşkilatları ile memura reva görülen tüm haksızlık ve hukuksuzlukları asla kabul etmeyecek ce bunların düzeltilmesi için canla başla çalışacaktır” ifadelerine yer verdi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir