Ana Sayfa / Manşet / SADAT yöneticisi: 22 İslam ülkesinde eğitim verdik, ABD’si, Fransa’sı biliyor

SADAT yöneticisi: 22 İslam ülkesinde eğitim verdik, ABD’si, Fransa’sı biliyor

SADAT yöneticisi Ersan Ergür, 22 İslam ülkesinde eğitim verdiklerini ancak faaliyetlerini açıklamalarının Türkiye’nin ‘milli menfaatlerine, dış ilişkilerine’ zarar vereceğini söyledi. Ergür, “O ülkelerdeki faaliyetlerimizi ABD’si, Fransa’sı mutlaka biliyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kapısına gitmesiyle gündeme oturan SADAT’ın Yönetim Kurulu Üyesi Ersan Ergür, faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“SADAT’ın bünyesinde kiralık bir çalışan veya paramiliter bir yapıyla çalışan unsurlar kesinlikle yok” diyen Ergür, sahada silahlı gruplara eğitim vermediklerini ve silahlı çatışmaya girmediklerini söyledi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, bugünkü köşesinde SADAT’ın yöneticilerinden Ersan Ergür ile yaptığı söyleşiye yer verdi. Öztürk’ün aktardığına göre, Ersan Ergür, şunları söyledi:

‘ÖZEL ASKERİ GÜVENLİK ŞİRKETİ DEĞİLİZ’

“SADAT kesinlikle paramiliter bir yapı değildir. SADAT’ın bünyesinde kiralık bir çalışan veya paramiliter bir yapıyla çalışan unsurlar kesinlikle yok. Paramiliter yapılar savaş kapsamında kullanılan özel askeri güvenlik şirketidir. SADAT bir özel askeri güvenlik şirketi değil. Askeri güvenlik şirketleri paramiliter, silahlı grupları bünyesinde barındırır, iç karışıklığa meydan veren veya batılı ülkelerin lehindeki çalışmaları destekleyen bir oluşum içerisinde savaşan gruplardır.

‘SADAT ÇATIŞMAYA GİREN BİR YAPI DEĞİL’

Bir de askeri sistem içerisinde danışmanlık şirketleri var. Bu şirketlerde ilgili ülkelerin silahlı kuvvetlerine, emniyet birimlerine eğitim, donatım, danışmanlık hizmeti vererek o ülkenin kendi yerel ve milli yapısına uygun bir eğitim algısının tatbik edilmesine ve yerleştirilmesine yardım eden, fikir ortaya koyan kurumlardır. SADAT özel askeri danışmanlık savunma şirketidir. Sahada, silahlı grupları alıp eğiten, çatışmaya giren bir yapı değil.

‘TÜRKİYE’DE EĞİTİM VERDİĞİMİZ YER YOK’

Bir diğer konu SADAT’ın Türkiye içerisinde eğitim kampları ve eğitim verdiği yer yok. Türkiye’deki mevzuat buna uygun değil zaten. Herhangi bir kuruluş Türkiye’de silahlı bir eğitim vermeye kalkarsa karşısında Emniyet güçlerini bulur. Afganistan’da SADAT’ın hiçbir faaliyeti yok. Üyeleri adım atmamıştır. Devletin istihbarat birimleri var.

‘AFGANİSTAN İLE BAĞLANTIMIZ YOK’

SADAT’ın Afganistan’la bir bağlantısı olmadığı gibi giriş-çıkışı, turistik gezisi dahi olmamıştır. Afganistan’dan gelenlerle bizi ilişkilendiriyorlar. SADAT’ın onlarla ilgili eyleme girebilmesi için bu alana gidecek, kılavuzluk yapacak ekipleri olması ve alıp buraya gelmesi gerekir. Devlet biliyor: Onlar İran’a geliyor. İran hükümeti, Türkiye sınırına bırakıyor ve oradan da Türkiye’ye giriyorlar. Bunların SADAT’la bir ilgisi yok. Biz, bu işlerde parmağımızın olmadığını ispatlamakla yoruluyoruz.

‘KAMUOYU İLE PAYLAŞILMAMASI GEREKİYOR’

SADAT, ülkelerin silahlı kuvvetlerine eğitim veren bir kuruluş. 22 İslam ülkesinde eğitim verdik. Ülkelerle anlaşma ve faaliyetlerin tamamı gizlilik sözleşmesiyle yapılıyor. Bunu açıklamak Türkiye’nin milli menfaatlerine, dış ilişkilerine zarar verir, hem de ilgilileri hedef haline getirir. Bizim o ülkelerdeki faaliyetlerimizi ABD’si, Fransa’sı mutlaka biliyor. Bunların kamuoyu ile paylaşılmaması gerekiyor. Ülkelerin eğitim, donatım, danışmanlık hizmeti, araç-teçhizat ihtiyacı varsa, resmi olarak yerli ve milli savunma sanayi şirketlerden alıp ihracatını da yapıyoruz.

SADAT ticari bir kuruluş. Kurucuları 28 Şubat’ta Türk Silahlı Kuvvetleri’nden atılan subay ve astsubaylardır. Çalışanlarımız alanında uzman kişiler. Kurucuları asker ama sadece askeri eğitimleri askerler veriyor.”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Başkan A. Vahap Şehitoğlu ve yönetim ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir