Ana Sayfa / DÜNYA / Rusya’da ordu savaşa hazırlık durumuna geçiyor: 2 askeri birlik ve 3 hava indirme birliği batı sınırlarına konuşlandırıldı

Rusya’da ordu savaşa hazırlık durumuna geçiyor: 2 askeri birlik ve 3 hava indirme birliği batı sınırlarına konuşlandırıldı

Rusya, Ukrayna ile yaşadığı Donbass bölgesindeki gerilim nedeniyle savaş durumuna geçiyor. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 2 Rus askeri birliği ile 3 hava indirme birliğinin ülkesinin batıdaki sınırlarına konuşlandırıldığını duyurdu. Rusya Karadeniz’e 15 savaş gemisi de gönderecek.

Savunma Bakanı Şoygu, Rusya’nın Severomorsk kentinde yetkililerle yaptığı toplantıda, ABD ve NATO’nun askeri eylemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ABD ve NATO’nun Rusya’ya karşı tehdit içeren askeri eylemlerde bulunduğunu belirten Şoygu, “Amerikan askeri birlikleri, Kuzey Amerika’daki bölgelerden Atlantik üzerinden Avrupa’ya sevk ediliyor. Askeri birliklerin Avrupa’da Rusya sınırlarına doğru hareketliliği devam ediyor. Birliklerin büyük kısmı Karadeniz ve Baltık bölgesinde bulunuyor.” dedi.

Şoygu, ABD ve NATO’ya ait 40 bin asker ve 15 bin askeri teçhizatın Rusya sınırlarına yakın bölgelerde konuşlandırılmasının beklendiğini kaydetti.

“Rusya, ABD ve NATO’un tehditlerine karşı önlemler aldı”

ABD’nin Rusya sınırlarında keşif çalışmalarını ve Arktika’da askeri kapasitesini artırdığına da dikkati çeken Şoygu, Rusya’nın buna karşı gerekli önlemler aldığını belirterek, şöyle devam etti: “Kış dönemindeki eğitim ve denetim organizasyonları çerçevesinde Batı ve Güney askeri bölgelerindeki birliklerin savaşa hazırlık durumuna ilişkin ani denetimler yapıldı. Üç hafta içinde 2 askeri birlik ve 3 hava indirme birliği, askeri eğitimlerin yapıldığı Rusya’nın batı sınırlarına başarıyla konuşlandırıldı.”

Söz konusu birliklerin tatbikatlarda yer aldığı ve savaşa hazır olduğunu vurgulayan Şoygu, Rus Kuzey Filosu’nun, Arktika’daki tehditlere karşı koyma kapasitesinin artırılması yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Şoygu, Rus ordusundaki tüm denetim organizasyonlarını iki hafta içinde sonlandırmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Rusya Savunma Bakanlığı Güney Bölgesi Askeri Komutanlığı, 15 savaş gemisi ve Hazar filosuna ait donanmanın Karadeniz’e gönderildiğini açıkladı.. ABD de Ukrayna’nın Doğusu için savaş gemilerini 15 Nisan’da Karadeniz’e gönderecek.

Rusya-Ukrayna ilişkileri Kırım’ın ilhak edildiği 2014 yılından bu yana çok gergin. Kiev, Rusya’yı ülkenin doğusunu ve Kırım’ı “işgal etmekle” suçluyor. Ukrayna yasalarında Rusya, “saldırgan ülke” olarak tanımlanıyor.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir