Ana Sayfa / Manşet / Ramazan’da tam kapanma olacak mı? Sert kararların beklenildiği toplantı başladı

Ramazan’da tam kapanma olacak mı? Sert kararların beklenildiği toplantı başladı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kabine toplantısında risk haritasının güncellenmesi ve ramazan öncesi yeni tedbirlerin hayata geçirilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı, saat 16.00’da başladı. Normalleşmeyle birlikte artan vaka sayıları sonrası gözler atılacak yeni adımlarda iken, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Kabine toplantısı başladı. Toplantıda çok sert kararların alınması beklenilirken, Ramazan ayında kapanma gündeme gelecek.

Kabine toplantısında risk haritasının güncellenmesi ve ramazan öncesi yeni tedbirlerin hayata geçirilmesi bekleniyor. Ramazan ayında tam kapanmanın olup olmayacağı bugün netleşebilir. Bugün yeni yasaklamalar gelebilir.

Türkiye haritası hızla kırmızıya dönerken, Karadeniz illerinde uzun süredir sayılarda gerileme görülmüyor. Samsun, 100 bin kişide görülen vaka haritasında 508,97 ile yeniden en yüksek vakanın görüldüğü il oldu. Samsun’u Giresun, Sinop, Balıkesir ve Yalova izliyor.

Karadeniz’deki iller gibi gerileme sağlanamayan merkezlerde tamamen kapatmanın gündeme gelebilir. İl giriş çıkışlarının da kapatılması da gündemde. İllerin hangi renkte olduğuna bakılmadan düğün, taziye, parklar gibi toplu buluşma alanlarında ilin rengine bakılmaksızın pozitif test sayılarının oranı, yoğun bakımların ve sağlık altyapısının durumu gibi kriterlere göre kısıtlama kararları alınabilecek.

İllerdeki vaka durumuna bağlı olarak, Ramazan ayı boyunca kafe ve restoranlara farklı saat uygulaması, hafta sonu tamamen kapatma gibi kurallar getirilebileceği belirtiliyor. Camilerde topluca kılınacak teravih namazları ve 65 yaş üstünün toplu taşıma kullanımı gibi konularda da kısıtlamalar kabinede tartışılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıda artan vaka sayıları, illerdeki son durum, risk haritası, yerli aşı çalışmaları ve alınabilecek tedbirlerle ilgili kapsamlı bir sunum yapacak.

Toplantıda ayrıca ekonomideki gelişmeler, terörle mücadele, dış politika başlıklar da gündemde olacak.

Kabinede alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası kamuoyuna duyuracak.

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

EŞ BAŞKAN SARIYILDIZ – SADECE HAKİKATİN PEŞİNDE KOŞAN GAZETECİLERİN DAİMA YANINDA OLACAĞIZ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ağırlayan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir