Ana Sayfa / YAŞAM / Örnek kooperatif olan Mezitli Tüketim Kooperatifi sosyal yardımlaşma yardımlarıyla ön planda

Örnek kooperatif olan Mezitli Tüketim Kooperatifi sosyal yardımlaşma yardımlarıyla ön planda

Hikmet Durgun

Mersin’de örnek çalışmalar yapan Mezitli Tüketim Kooperatifi, örnek bir kooperatif örneği sergileyerek, çoğu yörenin yerel ürünlerini eliyle yapan emekçilerden alarak halka çok ucuz fiyata satıyor. Kurulduğu günden bu yana Hatay, Dersim, Gaziantep, Mersin, Şanlıurfa ve birçok ilinin ürününü halka hizmette sunan kooperatifte kadın istihdama da çok önem veriliyor.

Sosyal ve kültürel faaliyetlerde de bulunan Kooperatif, Mersin ve ülkenin kalkınmasına fayda getiren projelerde yer alıyor. Mersin ve çevrenin kalkınmasına olumlu etki eden Kooperatif, emekçilerin yanında olmayı esas alıyor.

Konuyla ilgili wwwHabernews24.com’a konuşan Mezitli Tüketim Kooperatifi Yöneticisi Erdal Gürocak, Kooperatifi halka hizmet etmek için kurduklarını belirterek, şöyle konuştu; “Mezitli Tüketim Kooperatifi olarak, şiarımız her mutfak bir fabrika oluncaya değin mücadele edeceğiz, Bir ayağı toprak bir ayağı Avrupa market, atıl arazilerin üretime katılmasını sağlamaktır. Amacımız Hem istihdam yaratmaktır hem de yarattığın artı değerlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlamaktır.  Kooperatifimiz açıldığı günden bu güne kadar Elazığ depremine 1 kamyon sebze, yeşillik ve narenciyeleri gönderdi. Yardımlarımızın depremzedelere yetiştirilmesini sağladık. İhtiyaç sahibi öğrenci ve vatandaşlara kitap, giysi ve mobilya yardımında bulunduk. Öğrencilerimize her ay gıda desteğinde de bulunuyoruz.”

Eski Mezitli Belediyesinin hemen yanında olan kooperatifte yöresel ürünler ile gıda ve kahvaltılık çeşitleri sürekli bulunuyor.

Mersin‘de bölge ve insan ayrımı yapmadan her ihtiyaç sahibine kaynaklarını zorlayarak yardımlarına aralıksız devam eden Kooperatif, yerel yönetimlerden destek bekliyor ve bu konuda duyarlı olmaya çağırıyor. Belediyelerin, personellerinin alışverişlerini kooperatif e yönlendirmesi çağrısında bulunan Kooperatif, daha donanımlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine dokunacağını belirtiyor.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Dünya çocukları Mersin’de buluştu

Mersin Yenişehir Belediyesinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında hazırladığı etkinliklere binlerce ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir