Ana Sayfa / KÜLTÜR/SANAT / Nemrut Kraterinin Sakinleri’ belgeseli izleyiciyle buluştu yoğun ilgi gördü

Nemrut Kraterinin Sakinleri’ belgeseli izleyiciyle buluştu yoğun ilgi gördü

Bitlis Eren Üniversitesi  (BEÜ) Öğretim Görevlisi Dr. Cihan Önen tarafından hazırlanan ve belgesel haline getirilen ‘Nemrut Kraterinin Sakinleri’ adlı belgesel izleyiciyle buluştu. Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Aygün tarafından belgeselde emeği geçen Öğretim Görevlisi Dr. Cihan Önen ve Vehbi Güngör’e plaket verildi.

Bitlis Eren Üniversitesi Merkezi Konferans salonunda düzenlenen gösterime Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Aygün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Atlı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Çoban, akademik ve idari personeller katıldı. Belgesel izleyiciler tarafından ilgi görürken, belgeselde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Belgeseli hazırlayan Öğretim Görevlisi Dr. Cihan Önen emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bünyesinde barındırdığı tarihi dokusu, yeşili, mavisi, dünyanın ikinci büyük krateri, kış turizmi, kaplıcaları, ev sahipliği yaptığı onlarca canlı türü, doğallığı, sakinliği, berrak gökyüzü ve temiz havasıyla benzersiz bir ildir. Bu açıdan bu ilde yaşadığımızdan dolayı kendimizi şanslı hissetmeliyiz. Çok uzun yıllardan beri Bitlis’teki canlı popülasyonu gözlemlemekte ve gözlemlerimi kayıt etmekteyim. Bu durumdan ötürü pek çok canlı türünü tanıma, üzerinde tefekkür etme ve kayıt etme fırsatı yakaladım. Mevcut dataları Bitlisimizin tanıtımına, buradaki popülasyona dair farkındalığa ve toplumsal bilincin oluşturulmasında değerlendirmekteyim. Son çalışmamıza “Nemrut Kraterinin Sakinleri” adını verdik. Bu ismi bir amaç bağlamında kullandık. Hızla küreselleşen dünyada, tüketim artmakta, nüfus dengesi değişmekte ve şehirleşmeler hızlanmaktadır. Hızlı değişim beraberinde doğal dengenin bozulmasını ve diğer canlıların yaşam alanının daraltmasını getirmektedir. Temennimiz odur ki küçük bir krater alanında yaşama tutunmuş bu canlıların bölgede güvenle ilelebet yaşamalarıdır ve bölgenin yegane sakinleri olmalarıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Program belgeselin izlenmesinin ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Aygün tarafından emeği geçen Öğretim Görevlisi Dr. Cihan Önen ve Vehbi Güngör’e plaket verildi.

Not: Belgeseli izlemek isteyenler şu linkten izleyebilirler https://www.youtube.com/watch?v=IwFdFfDcKy4&t=10s

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI

Mersin’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; gurur ve coşku dolu anlara sahne oldu. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir