Ana Sayfa / Manşet / Montrö bildirisine imza atan emekli amirallere operasyon 10 amiral gözaltına alındı

Montrö bildirisine imza atan emekli amirallere operasyon 10 amiral gözaltına alındı

104 amiralin imzaladığı Montrö bildirisi hakkında TCK’nın 316. maddesi kapsamında soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sabah 14 amiral hakkında gözaltı kararı verdi. Amirallerden Cem Gürdeniz ve Türker Ertürk’ün de içlerinde olduğu 10 amiral gözaltına alındı.

Bildiriye sert tepki gösteren Hükümetten peş peşe açıklamalar gelirken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı dün ‘Montrö’ bildirisi yayınlayan emekli amiraller hakkında soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Bildiriyi TCK’nın 316. maddesi kapsamında soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, bildiriye öncülük eden isimleri tespit ettiği, o isimlerin ifadeye çağrılacağı bildirilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Montro bildirisi” ne imza atan 104 emekli generalden 14’ü hakkında gözaltı kararı verdi. Emekli amirallerden 10’u gözaltına alındı.

Gözaltına alınan emekli amirallerin Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal olduğu öğrenildi.

İmzacı 4 emekli amirale de 3 gün içinde emniyete müracaat etmeleri için tebligat yapıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı sabah saatlerinde gözaltılarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhuriyet Başsavcılığımızca 04.04.2021 tarih ve 2021/74463 soruşturma sayılı dosya üzerinden Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne yazılan talimata istinaden, bildiriyi hazırlayan ve yayımlanma sürecinde aktif olarak faaliyet göstererek imza listesinde yer alan diğer kişiler tarafından imzalanmasını sağlayan kişilerin açık kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilerek bildirilmesi üzerine 10 şüphelinin, üzerilerine atılı suçun niteliği ile delillerin yok edilmesinin önüne geçmek ve varsa başka şüphelilerin de ivedilikle tespit edilmesini sağlamak amacıyla gecikmesinde sakınca bulunması nedeniyle, 05.04.2021 tarihinde eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına / gözaltına alınmalarına yönelik talimat yazılmasına, arama / el koyma işlemi yapılmasına, 4 şüphelinin ise belirlenen adreslerindeki arama / el koyma işlemlerinin icrasından sonra yaş durumları göz önüne alınarak gözaltına alınmaksızın 3 gün içerisinde Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne müracaat etmelerinin kendilerine tebliğine karar verilmiştir. Gözaltına alınmasına karar verilen şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alınmış, tüm şüphelilere ilişkin arama ve el koyma işlemleri usulünce icra edilmiştir. Soruşturmaya, elde edilen deliller ışığında çok yönlü olarak devam edilmektedir.” from Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir