Ana Sayfa / Manşet / Mezitli’de usta gazetecilerin konuşmacı olarak katıldığı “Mersin Kayda Geçiyor!” Paneli Yapıldı

Mezitli’de usta gazetecilerin konuşmacı olarak katıldığı “Mersin Kayda Geçiyor!” Paneli Yapıldı

Mezitli’de “Mersin Kayda Geçiyor!” Paneli Yapıldı

Türkiye’de araştırmacı haberciliğin örnek isimleri, Özlem Gürses, Timur Soykan, Murat Ağırel ve Ozan Gündoğdu’yu Mezitli Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen panelde Mersinlilerle bir araya geldi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in yönettiği “Mersin Kayda Geçiyor!” panelinde, Türkiye’de medya, ekonomi, yolsuzluk ve yoksulluk konuları konuşuldu. Panelde, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Makine Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Yücesoy, Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Hasan Engin CHP ilçe başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar izleyici olarak yer aldı.

Program yapımcısı ve gazeteci Özlem Gürses, ülkemizde gazetecilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerken, araştırmacı gazeteci Murat Ağırel ise konuşmasında yaşanan yolsuzluklar ve bunun sonuçlarını masaya yatırdı. Yine araştırmacı gazeteci Timur Soykan, yolsuzluklar ve mücadelede eksik kalınan noktalarını anlatırken, ekonomist Ozan Gündoğdu ise yolsuzlukların vatandaşın cebine verdiği zararı anlattı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, evrensel hukuk kurallarının koruması altında bulunmayan basın hiçbir zaman görevini tam yapamayacağına dikkat çekti.

“Bir toplumda, ekonomik sıkıntı, yoksulluk ve yolsuzluk söz konusu olduğunda iki şey eksiktir. Birisi evrensel kurallara göre işlemeyen ve kişinin hak ve özgürlüklerini korumaktan uzak hukuk sistemi, ikincisi ise toplumsal denetleme görevini tam yerine getirmeyen ya da (çeşitli nedenlerle getiremeyen) basın sektörüdür” diye konuşan Başkan Tarhan, “Biz demokrasinin daha gelişmesi, yücelmesi ve içleşmesinden yanayız. Adalet ve demokrasi güçlenir, açık bir toplum olursak ekonomi güçlenir, güven artar ve kaygı duyduğumuz olumsuzluklar azalacaktır. Önceliğimiz demokrasi olmalı” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir