Ana Sayfa / KADIN / Meslek Adamları Birliği’nde Yeni Başkan Mesut Sezer

Meslek Adamları Birliği’nde Yeni Başkan Mesut Sezer

Meslek Adamları Birliği (MAB) Genel Kurula gitti. Tek listeyle gidilen seçimde Mesut Sezer görevi Nihat Kadıoğlu’ndan devraldı. MAB Hizmet binasında yapılan seçimde birliğin yeni başkanı seçilen Mesut Sezer, meslek adamları arasındaki dayanışmayı arttırarak toplumsal kalkınmaya ve bilinçlenmeye yardımcı olacaklarının altını çizdi.

Meslek Adamları Birliği (MAB) Genel Kurula gitti. Tek listeyle gidilen seçimde Mesut Sezer görevi Nihat Kadıoğlu’ndan devraldı. MAB Hizmet binasında yapılan seçimde birliğin yeni başkanı seçilen Mesut Sezer, “Öncelikle Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden dolay deprem şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimiz inşallah bu felaketin yaralarını hep beraber en iyi şekilde saracaktır. Geçmiş dönem birlikte çalıştığımız Nihat Kadıoğlu Başkanıma ve Yönetimine derneğimize verdiği hizmetler için şahsım ve Meslek Adamları Birliği adına ayrı ayrı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“FARKLILIKLARI ZENGİNLİK OLARAK GÖRÜYORUZ”

Meslek adamının insani, çevreyi ve mesleğini sevmesi ve topluma hizmet etmesi gerektiğinin altını çizen Sezer, derneklerinin ilkelerini şöyle sıraladı; “İnsan olmak gibi en üst kimliği esas alan, farklılığı zenginlik olarak gören katılımcı anlayışı, insan haysiyeti ve insan haklarının, vazgeçilmez değerler olduğunu, kadın ve erkeğin bir bütünün parçaları olarak ailenin kutsallığını, Evrensel iş ahlakı kurallarını, Meslek adamlığının, işin ve müşterinin üstün değerler olduğunu, Emek, sermaye ve girişimciliğin birbirlerini tamamladığını, iyi insan ilişkilerinin, saygı, sevgi ve hoşgörü temeline dayandığını, toplum huzurunun, üretimde verimlilik, paylaşımda sosyal adalet ile sağlanacağını, demokratik sivil toplum anlayışını, uygarlığın; çok çalışarak, olumlunun takdir ve teşvik edilmesi ve olumsuzun engellenme tepkileriyle gelişeceğini, insanın insanı istismar etmesinin (aldatması) insan hayatında hiç yerinin olmaması gerektiğini temel ilkeler olarak kabul eder.”

“GELİŞMİŞ BİR İŞ DÜNYASI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Meslek Adamları Birliği’nin amaçlarına da değinen Sezer, “Her kesimden, her meslekten şahsiyetli, dürüst, çalışkan ve itibarlı üyeler arasında; arkadaşlık, dostluk ve iyi ilişkiler oluşturmak, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişme; dayanışma ve yardımlaşma sağlamak, güven ortamında müşteri iş çerçevesini hazırlamak. Meslek mensubunun bilgiye tecrübelerinden, meslektaşlarına ve diğer meslek adamlarına katkı sağlamak, üyeler ve aileleri arasında yakınlaşma sağlamak, çeşitli etkinliklerle üyeleri öne çıkararak topluma kazandırmak, tanıtmak, kabiliyetini ortaya çıkarmak ve başarısını arttırmak, Saygın meslek adamları topluluğu içerisinde yeni iş imkanları kazanmasında üyeye yardımcı olmak, Mesleki yenilikler hakkında eğitici çalışmalar yapmak, bilgi akışı sağlamak, Türk Milletinin, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda kalkınması için Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak ve öne geçmek, İnsan haklarının ve sosyal kaynaşmanın gelişimine katkıda bulunmak, şahsi ve mesleki yönden eğitimli, gelişmiş, dayanışma ve yardımlaşma anlayışına sahip nitelikli insan topluluğu oluşturmak. Bu anlayış ve ilkelerle genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diler, her yıl daha da büyüyen ve güçlenen Meslek Adamları Birliğimizde bayrağı daha da yukarıya taşıyacağımıza söz veriyorum” dedi.

Tek listeyle gidilen seçimde birliğin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Başkan Mesut Sezer, Başkan Yardımcısı Osman Turan, Başkan Yardımcısı Uğur Sözkesen, Genel Sekreter Bektaş Adıgüzel, Genel Sekreter Yardımcısı D. Nuray Çakı, Muhasip Üye İbrahim Alış, Muhasip Yardımcısı Oğuz Bayergi…

Denetleme Kurulu; İsmail Semerci, Baki Kumtepe, Mehmet Kadıoğlu…

Disiplin Kurulu; Cem Ümit, Sıtkı Çamuk, Onur Y. Saral

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir