Ana Sayfa / Manşet / MESKİ “Sürekli Atıksu İzleme Sistemi” sayısını arttırdı

MESKİ “Sürekli Atıksu İzleme Sistemi” sayısını arttırdı

Ekolojik dengenin sağlanması ve çevre kirliliğinin önlenmesi kapsamında önemli çalışmalara imza atan MESKİ Genel Müdürlüğü, “Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS)” bulunan atıksu arıtma tesislerinin sayısını 5’ten 11’e çıkardı. Bu sistem üzerinden tesislerdeki su deşarj parametreleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 7/24 izleniyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, “Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS)” bulunan atıksu arıtma tesislerinin sayısını 11’e çıkardı. Bu sayede tesislerde arıtılan su deşarj parametreleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından online olarak 7/24 izleniyor.

MESKİ, sürekli atıksu izleme sistemi sayısını artırdı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan 2012/24 sayılı genelgeye göre, debisi 10 bin metreküp/gün ve üzerinde olan atıksu arıtma tesislerinin çıkışlarına gerçek zamanlı uzaktan atıksu izleme istasyonları kurulması zorunlu bulunuyordu. 16 Temmuz 2019 tarih ve 30833 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS) Tebliği ile bu debi limiti 5 bin metreküp/gün’e düşürüldü. Ekolojik dengenin sağlanması ve çevre kirliliğinin önlenmesi kapsamında önemli çalışmalara imza atan MESKİ Genel Müdürlüğü, mevcutta 5 adet olan “Sürekli Atıksu İzleme Sistemi” sayısını; bu yeni tebliğ uyarınca “Sürekli Atıksu İzleme Sistemleri Temini ve Bakımlarının Yaptırılması İşi” kapsamında 3 milyon 69 bin lira tutarındaki yatırımla 6 adet daha artırarak toplam 11’e çıkardı.

MESKİ atıksu arıtma tesisleri sayesinde vatandaşlar güvenle denize giriyor

Mersin genelinde MESKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak farklı noktalarda faaliyet gösteren atıksu arıtma tesisleri ile gerek direkt gerekse dolaylı yollarla toplanan atıksular arıtılmaya devam ediyor. Vatandaşların her noktadan gönül rahatlığı ile denize girebilmesi için çalışmalarına aralıksız devam eden MESKİ, tesislerden deşarj edilen çıkış sularını hem tesis bünyesindeki atıksu analiz laboratuvarında hem de Akredite Merkez Su Analiz Laboratuvarında analiz ediyor. Kurulan bu sistemler ile arıtılmış su deşarj parametreleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından SAİS üzerinden online olarak 7/24 sürekli izleniyor.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Başkan A. Vahap Şehitoğlu ve yönetim ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir