Ana Sayfa / EKONOMİ / Mersin’den dünyaya açılan Tüzün Trafo, pazar ağını genişletiyor

Mersin’den dünyaya açılan Tüzün Trafo, pazar ağını genişletiyor

Mersin’in yükselen değeri Tüzün Trafo, Afrika’nın yanında Avrupa pazarında da daha fazla yer almak için girişimlerini ve yatırımlarını sürdürüyor. Mersin ve Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam eden  Mersin’in yükselen değeri Tüzün Trafo, Afrika’ya ihracatını sürdürürken bir yandan da Avrupa pazarında daha fazla yer alarak pazar ağını genişletmek için girişimlerini ve yatırımlarını sürdürüyor. Tüzün Trafo Genel Müdürü Mehmet Tüzün, birçok ülkeye trafo gönderdiklerini söyledi.

Tüzün Trafo’nun iyi bir yükseliş performansı sergilediğini belirten Tüzün Trafo Genel Müdürü Mehmet Tüzün, “Fabrikamız Mersin Karacailyas’ta 5 bin 2’si kapalı, 45 bin m2’si açık alanda üretim tesisi bulunan Tüzün Trafo Transformatör “TZN” markası ile Afrika/ Gine’ye dağıtım transformatörü ihracatına başladı. Firmamız, Gine’den siparişini aldığı 200 adet trafoyu 2022 yılı sonuna kadar teslim etmeyi planlıyor. 2018 yılında fizibilite çalışmalarını tamamlayarak, 2019 Ekim’de işadamı Hasan Tüzün tarafından kurulan Tüzün Trafo, ürettiği transformatörleri kendi yüksek gerilim laboratuarında test edebilen firma Mersinde ilk ve tek Transformatör üretim tesisi olmasıyla ön plana çıkıyor. 3 yıl gibi kısa bir sürede hem yurtiçi müşteri ağını oluşturup, hem de yurtdışı pazarda kendisine yer bulan firmamız, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’ya transformatör satışı yapmaktadır.” dedi.

Geçen hafta İngiltere’ye 2 adet 2500 Kva gücünde trafo gönderdiklerini aktaran Tüzün,” Üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde Mersin Üniversitesi ile ortak Ar-Ge projelerinde de bulunuyoruz. Ayrıca yakın zamanda TSE ve Türk-Ak 17025 akreditasyon belgesi alacak olan firmamız Yurt içi pazarda da daha çok etkin olacaktır. Türkiye’de kilogram başına ihracat değerinin 1.29 dolar seviyelerinde olduğunu biliyoruz. Transformatörün kilo gram başına ihracat değeri ortalama 4-5 arasındadır. İhraç ettiğimiz her bir transformatör ile ülke ekonomisi ne katkı sunarken, aynı zamanda 3 yıl içerisinde personel sayımızı ikiye katlayarak istihdama da katkıda bulunduk.” diye konuştu.

Amaçlarının Türkiye’nin başarısına başarı katmak ve tüm dünyayı kaliteli bir trafo sistemine kavuşturmak olduğunu kaydeden Tüzün Trafo Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tüzün ise “Mersin ve ülke ekonomimize güç katmanın gururunu yaşıyoruz. Şirketimizin kurulduğu ilk günden bu yana yaptığımız nitelikli ve kaliteli üretimle belirlediğimiz hedeflere emin adımlarla yürüyoruz. “ şeklinde konuştu.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜLTAK: “BİRİLERİ HALKIMIZA KİRLİ BİR OYUN KURMAK İSTİYOR”

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Akdeniz’in çok değerli bir ilçe olduğunun altını çizerek; “Akdeniz artık festivallerle, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir