Ana Sayfa / ÇEVRE / Mersin’de yangın büyüyor yangın nedeniyle Antalya Mersin yolu trafiğe kapatıldı

Mersin’de yangın büyüyor yangın nedeniyle Antalya Mersin yolu trafiğe kapatıldı

Mersin’in Aydıncı ilçesine bağlı Pembecik Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde başlayan ve yerleşim yerlerini de tehdit eden yangın, poyrazın etkisiyle hızla büyüdü.

Tedbir amaçlı 5 köyün boşaltılmasına neden olan yangına, dün havanın kararmasından dolayı havadan müdahaleye ara verildi.

Poyrazın şiddetli olması nedeniyle havadan müdahalenin güçlükle gerçekleştiği belirtildi.

Karadan ve havadan yangına müdahale devam ederken, yangının, Aydıncık ilçe merkezindeki yerleşim yerlerini de tehdit etmeye başladığı öğrenildi.

Bu arada Bozyazı ilçesindeki yangının gece saatlerinde kontrol altına alındığı belirtildi.

SABAH 07.00’DE SİLİFKE’DE YANGIN

Sabahın erken saatlerinde Silifke ilçesinde bulunan Boğsak koyunda orman yangını çıktı. Rüzgardan kaynaklı kısa sürede büyüyen orman yangını, yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Yeşilovacık Mahallesi’ndeki Boğsak koyunda başlayan orman yangını, bölgenin farklı noktalarında sürüyor. İlçedeki yangın Işıklı Mahallesi’ndeki ormanlık alana da sıçrarken, bölgedeki oteller, moteller, evler ve kamp alanları boşaltıldı.

MERSİN ANTALYA YOLU KAPATILDI

Ekipler hem karadan hem de havadan müdahaleye başlarken, güvenlik güçleri bölgedeki tüm otel, model, ev ve kamp alanlarını boşalttı. Yangının yola yakın olması dolayısıyla Mersin-Antalya yolu da trafiğe kapatılırken, bölgedeki vatandaşların güvenli şekilde tahliyesi devam ediyor

Ayrıca polis TOMA’ları da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Seçer,” Aydıncık merkeze yakın bölgeler ile Silifke’nin Boğsak bölgesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ekiplerimizle yangını söndürme çalışmalarına destek oluyoruz. Bölgede yaşayan vatandaşlarımıza ve şehrimize geçmiş olsun.” dedi.

CHP Mersin İl Örgütü ve CHP Mersin Milletvekilli Alpay Antmen de yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Açıklama yapan CHP Mersin İl Başkan Yardımcısı Av. Şerife Arıcı Yıldız,” CHP Mersin il örgütü olarak yangın bölgesine geldik. Buralarda incelemelerde bulunuyoruz. Vekilimiz Alpay Antmen ve gençlik kollarımız ile yangın yerlerine gidiyoruz. Ne yazık ki yangınlar devam ediyor. Çok üzgünüz. Yangın söndürme işlemleri devam ediyor ancak rüzgar nedeniyle durumlar çok kötü. En büyük arzumuz bu yangınların biran önce söndürülmesidir. Büyükşehir belediyesi ve ilgili birimler yangın söndürme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. “

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

EŞ BAŞKAN SARIYILDIZ – SADECE HAKİKATİN PEŞİNDE KOŞAN GAZETECİLERİN DAİMA YANINDA OLACAĞIZ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ağırlayan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir