Ana Sayfa / Manşet / Mersin’de sivil toplum kuruluşları yangın mağdurlarına yardımlar götürdü

Mersin’de sivil toplum kuruluşları yangın mağdurlarına yardımlar götürdü

Mersin’de birçok sivil toplum kuruluşunun el ele vererek Aydıncık bölgesindeki yangın mağdurları için topladığı yardımlar mağdurlara ulaştırıldı. Kampanya Koordinatörü Cavidan Demirağ, yardım kampanyasının çok iyi gittiğini belirterek, yardımları mağdurlara ulaştırdıklarını söyledi.

Edinilen bilgilere göre Mersin merkez ve Tarsus’ta bulunan bazı Sivil Toplum Kuruluşları el ele vererek yangında zarar görmüş olan ailelere destek vermek amacıyla bir yardımlaşma kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında toplanan yardımlar bir tırla Aydıncık ilçesine götürülüp mağdurlara ulaştırıldı.

Yardım kamyonuyla Aydıncık’a giden koordinasyon ekibinin içinde bulunan kampanya koordinatörü İnşaat Mühendisi Cavidan Demirağ, kampanya kapsamında topladıkları yardımları mağdurlara ulaştırdıklarını belirterek, şöyle konuştu:” Mersin bölgesinde çıkan orman yangınlarında çok insanımız mağdur oldu. Biz de bu insanlarımızla dayanışma içerisinde olmak ve bir nebzede olsa onlara yardımcı olmak için kısa bir süre  önce  bir yardım kampanyası başlattık. “Çorbada Tuzumuz  olsun” adını verdiğimiz yardım Kampanyasına yoğun bir ilgi oldu. Kampanya kapsamında toplanılan hayvan yemi, temizlik ürünleri, gıda, giyecek, ev eşyaları ve çok sayıda malzemeyi Mersin’in Tarsus, Akdeniz ve Yenişehir ilçelerinde birkaç noktadan alarak Aydıncık ilçesine götürdük. Yardımları Aydıncık ilçemizde Mersin Büyükşehir Belediyesi Aydıncık Bölge Koordinatörlüğüne teslim ettik. Yardımlar oradan mağdurlara ulaştırılmaya başlandı. Yardımları teslim ettikten sonra Büyükşehir Belediyesi Aydıncık Koordinatörü Recep Kara ile birlikte yangında evleri yanan mağdur olan birkaç vatandaşımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Kendileri de ziyaret ve dayanışmamız için teşekkür dileğinde bulundular.”

Yardım kampanyasının 1.Etapdan sonra 2.Etap çalışmasının devam edeceğinin bilgisini paylaşan Demirağ,” Yardımlar bir süre daha devam edecek. Bir yardım kamyonu daha mağdurlara ulaştırmayı hedefliyoruz. Kampanyamıza destek olan ve yardımlar sunan tüm kurumlarımıza dost ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.”

“Çorbada Tuzun Olsun” Yardım kampanyasına destek veren kurumlar koordinasyon ekibi ise şöyle:

GİSKAD (Girişimci Is Kadınları Derneği)

TISİAD( Türk Irak Sanayici ve Is insanları Derneği)

TARDOBDER (Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği)

habernews24.com

MERSİNKADINGÜCÜ grubu

Ve koordinasyonda görev alan Tardobder başkanı Bayram Yıldırım, engelli STK gönüllüsü Esengul Yazıcıoğlu,

“MersinKadinGucu gurubundan  Filiz Ataizi ve Adile Yildirim, Deniz Fedai(Yem ihracatı),Lojistik hizmeti sunan Nazan Üngör md(Algan&Duru Grup)

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir