Ana Sayfa / KADIN / Mersin’de kadınlar kadın cinayetlerini protesto ettiler

Mersin’de kadınlar kadın cinayetlerini protesto ettiler

Mersin Kadın Platformu üyesi bir grup kadın, kadın cinayetlerini protesto etti.

Mersin Kadın Platformunun Pozcu Platin önünde düzenlediği eylemde ‘İsyandayız’ ve ‘Artık yeter’ yazılı afişler açıldı. Platform adına açıklama yapan Çiğdem Göksoy, iktidarın İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek katilleri cesaretlendirdiğini belirtti.

Göksoy, katillerin cezasız kalmaması, tüm sorumluların hesap vermesi ve bireysel silahlanmanın yasaklanması için mücadele edeceklerini kaydetti.

Mersin Kadın Platformunun bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

“Bugün burada hayatlarımız ve haklarımız için toplandık. Yeni yılın ilk haftalarında kadın cinayetleri ve erkek şiddeti başta olmak üzere haklarımıza ve hayatlarımıza yönelik saldırılar artarak devam ediyor. Mersin’de belki bizimle aynı sokaklarda, yollara yürümüş olan Raziye Oskay, hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen, daha önce hapse girip 1.5 ay sonra salıverilen Barış Can Uçuk isimli katil tarafından sokak ortasında ateşli silahla katledildi.

Öfkeliyiz! Çünkü biliyoruz ki katil sadece Barış Can Uçuk değil; aynı zamanda İstanbul Sözleşmesinden çekilenler, 6284’ü etkin şekilde uygulamayan yargı ve kolluk kuvvetleridir.

Ne yazık ki Raziye için gerçekleştirdiğimiz bir basın toplantısı sırasında ise başka bir kadın cinayetinin daha haberini aldık. İstanbul Barosu üyesi avukat Dilara Yıldız, 10 Ocak gecesi eski nişanlısı Oktay Dönmez tarafından ateşli silahla katledildi.

Hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen eski uzman çavuş fail Oktay Dönmez, Dilara’nın evine zorla girdi ve günlerce Dilara’nın eve dönmesini bekledi. Oktay Dönmez’in ölüm tehdidi içeren mesajlarını Dilara Yıldız sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı.

Görüyoruz ki bu, göz göre göre gelen bir cinayetti. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilen, 6284’ü uygulamayan ve koruma tedbirlerini etkin şekilde hayata geçirmeyenler, patriyarkal kapitalist çıkarları uğruna bireysel silahlanmanın önünü açanlar kız kardeşimizin katledilmesine sebep oldu.

27 Aralık 2021’de yine Mersin’de Feriha Temiz, Metin Masat isimli erkek tarafından sokak ortasında ateşli silahla katledildi. Feriha öldürülürken orada olmayan polisler hemen sonrasında Feriha için toplanan biz kadınların önünde onlarca olup önümüze barikat kurmaktan geri durmadılar!

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir