Ana Sayfa / Manşet / Mersin’de “İslam’da Emek, Barış ve Adalet” paneli

Mersin’de “İslam’da Emek, Barış ve Adalet” paneli

HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu’nun düzenlediği “İslam’da Emek, Barış ve Adalet” panelinde adaletin dindeki önemine dikkat çekilirken, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu da, İslam’da adalet ve hukuk konuları üzerinden değerlendirmelerde bulundu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Halklar ve İnançlar Komisyonu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda “İslam’da Emek, Barış ve Adalet” konulu bir panel gerçekleştirdi.
Panele konuşmacı olarak HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Prof. Dr. Nurettin Turgay, Diba Keskin ve Yakup Emrah katıldı. Etkinliğe dinleyici olarak Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, HDP Milletvekili Rıdvan Turan, HDP Mersin İl Eşbaşkanları Bedriye Kuş ve Hoşyar Sarıyıldız, HDP PM üyeleri ile siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Panelde konuşan Diba Keskin, Halklar ve İnançlar Komisyonu İslam Masası’nın çalışmaları konusunda bilgi verdi. İslamiyette kadının yerine dikkat çekerek, “Kadın kimliği görünmez kılınamaz” diyerek kadın ve erkeklerin eşit olduğunu dile getirdi.
Panelde konuşan Prof. Dr. Nurettin Turgay ise, İslam’da emek ve barış konusunda düşüncelerini aktardı. Dinin direğinin Kur’an-ı Kerim olduğunu, dünyaya gelen tüm peygamberlerin hak, emek ve barış için gelip, mücadele ettiğini belirtti. Dinde emeğin değerli ve yüceliğine dikkat çeken Turgay, “Din herkesin emeğini, hak ve hukukuna saygı duyup, müdafaa etmesini emrediyor. Dünya ahiret için bir vasıtadır. Dünya için çalışmayanlar, ahiret için de çalışamaz. Kürtler Müslüman olduğundan beri şeyh ve imamlar, Kürtlere ‘dünya için değil, ahiret için çalışın’ diyorlar. Bu şekilde Kürtleri yoksullaştırdılar. Hem ahiret hem de dünya için çalışmalıyız” ifadelerini kullandı. Çocukların istismarına değinen Turgay, “Bu din ve İslam’da yeri yok. 6 yaşındaki çocukla evlenen kişi sapıktır” dedi.
HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu da, İslam’da adalet ve hukuk konuları üzerinden değerlendirmelerde bulundu.
Panel soru ve cevap bölümü ile son buldu.
PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜNDEM Türkiye BM çalışanları: Yoksulluk sınırında yaşıyoruz, sesimizi duyun

Türkiye BM çalışanları, yoksulluk sınırında yaşadıklarını vurgulayarak diğer ülke çalışanlarından daha az maaş aldıklarını söyledi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir