Ana Sayfa / Manşet / Mersin’de ırkçı saldırıya uğrayan Kürt aile öldüresiye dövülmüş

Mersin’de ırkçı saldırıya uğrayan Kürt aile öldüresiye dövülmüş

Hikmet Durgun-

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, dün Mersin’in Bozyazı bölgesinde, ırkçı saldırıya uğrayan Erbilli Kürt aileyle görüştü. Eren, ailenin kendilerine öldüresiye dövüldüklerini aktardığını söyledi. 3 şüpheli Anamur Adliyesine sevkedildi.

Edinilen bilgilere göre dün saat 16:00 sularında Erbilli Kürt aile Mersin’in Bozyazı ilçesi virajlar bölgesinde yol verme tartışması nedeniyle bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı sonucu bayılan ve ağır yaralanan ismi öğrenilemeyen Erbilli 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Taş ve sopalarla yaralanan Erbilli aile olay yerine gelen ambulanslarla Anamur Devlet Hastanesine kaldırıldılar.

Olayla ilgili Jandarma soruşturma başlatılırken, jandarma saldırıya karışan M.F.O, M.B.S. ve S.O’yu yakalayarak gözaltına aldı.

Saldırıya uğrayan aile ırkçı saldırıya uğradığını ve kendilerine çok ağır küfürler edildiğini iddia ederken, gözaltına alınan 2 kişi ise ilk ifadelerinde yol verme tartışması nedeniyle tartıştıklarını ve ardından kavga ettiklerini belirtiler. Ancak ırkçı saldırıyı kabul etmediler.

Habernews24.com’a konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Av. Nahit Eren, saldırı nedeniyle Mersin’in Anamur ilçesine bugün geldiklerini belirterek, saldırıyla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Eren, saldırıya uğrayan aileyi Anamur Devlet hastanesinde ziyaret ettiklerini kaydederek, şöyle konuştu: “Şu an hastanede saldırıya uğrayanların yanındayız. Baba, 3 çocuğu ve eşini arabadan indirip dövmüşler. Olayın nasıl olduğuna kendileri de çok şaşırmışlar. Bir anda arabayla önlerini kesmişler ve öldüresiye dövmeye başlamışlar, hatta arabadan çıkartıp uçurumdan atmaya çalışmışlar. Anladığım kadarıyla kendilerine ‘Türkiye’de ne işiniz var’ demişler, sonra ağır küfür etmişler. Mağdurların dediklerine göre öldüresiye dövmüşler. Bunlar ifadelerinde de var. Ben ifadesine de katıldım. Hem kendisini hem de çocuklarını dövmüşler.”

Saldırıya uğrayan kişinin beyin kanaması şüphesiyle  hastanede gözetim altında tutulduğunu belirten Eren, yaralının durumunun iyiye gittiğini, eşinin ve çocuklarının psikolojik durumlarının çok kötü olduğunu söyledi.

Öte yandan 3 şüphelinin bugün Anamur Adliyesine sevkedilirken, şüphelilerin Tehdit, hakaret, mala zarar vermek ve adam öldürmeye teşebbüs suçlamalarından savcılıkta sorgularının başlandığı öğrenildi.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir