Ana Sayfa / Manşet / Mersin’de HDP’ye saldırı protesto edildi: Denizlerimiz tükenmeyecek

Mersin’de HDP’ye saldırı protesto edildi: Denizlerimiz tükenmeyecek

İzmir’de silahlı bir kişinin HDP binasına saldırıp Deniz Poyraz adlı genç kadını katletmesine tepkiler sürüyor. HDP Mersin İl Örgütü ile Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri saldırıyı kınadı.

HDP Mersin İl Örgütü, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu ve Mersin Kadın Platformu bileşenleri, İzmir’de HDP binasına yapılan saldırıyı protesto etti. HDP binası önünde düzenlenen basın açıklamasında “Katilleri tanıyoruz. HDP halktır. Susturulamaz” yazılı pankart açıldı. Polis açıklama nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri aldı. 

Burada bir açıklama yapan HDP Mersin İl Eş Başkanı Gülbahar Şöfer, “İzmir il binamıza yapılan planlı ve sistematik katliam girişimi, kaostan beslenen iktidarın yarattığı siyasi iklimin sonuçlarından biridir. İktidarın, partimizi hedef haline getirmesinin ardından saldırıların gerçekleşmesi bir tesadüfe değil, siyasi iradenin zeminini sağladığı planlı saldırılara işaret etmektedir.” dedi.

Bu katliamın iktidar blokunun oluşturduğu siyasi iklimin ürünü olduğuna işaret eden Şöfer,şöyle devam etti “7 Haziran’ı unutmuyoruz”, “Bunlar daha iyi günleriniz” diyen ve HDP’lileri “haşerelere” benzeterek açık katliam çağrısı yapanların sesleri karanlık odakların planlarında ve tetikçilerin katliam girişimlerinde karşılığını bulmuştur. Bu saldırı içeride ve dışarıda sürdürülen Kürt düşmanlığının sonucudur. Deniz yoldaşımıza sıkılan kurşun Kürt halkına, demokratik siyasete ve HDP’nin temsil ettiği ortak yaşam iradesine sıkılmıştır. Güvenliği sağlamakla görevli siyasi iktidar ve emrindeki kolluk kuvvetlerinin Türkiye halkları açısından açık şekilde güvenlik sorunu oluşturduğu bir kez daha kanıtlanmıştır” ifadelerini kullandı.

HDP’ye karşı düşmanlığını her alanda gösteren iktidar blokunun, siyasi söylemlerinden parti binalarının abluka altına alınmasına kadar birçok alanda HDP’ye ve HDP’lilere düşman hukuku uygulanmak istendiğini iddia eden Şöfer,  “Türkiye’nin her bir köşesinde parti binalarımızın önüne konan mobil karakolların güvenliği sağlamak için değil, HDP’ye düşmanlık ve provokasyon amaçlı kurulduğu bir kez daha açığa çıkmıştır. Parti binalarımızın önündeki mobil karakollar, çadırlar bir gün dahi beklenmeden kaldırılmalıdır” diye konuştu. 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Mersin’de kadınlar erkek şiddetine karşı basın açıklaması yaptı

Mersin Kadın Platformu, ülkede artan kadın cinayetlerine, transfobiye, erkek şiddetine ve cezasızlık politikalarına tepki göstererek, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir