Ana Sayfa / Manşet / Mersin’de HDP ve TJA üyesi kadınlar 8 Mart’ın startı verdi

Mersin’de HDP ve TJA üyesi kadınlar 8 Mart’ın startı verdi

HDP Mersin Kadın Meclisi ve TJA, bileşenleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin eylem ve etkinliklerin startını verdi. Hazırladıkları programı kadınlar adına basınla paylaşan Çiğdem Göksoy, Zaman, kadın özgürlük zamanı. Başımıza gelmiş en büyük felaket olan ‘Tek adam’ rejimine ve enkaz altında kalan faşist-cinsiyetçi iktidara karşı, kadın öncülüğünde toplumsal dayanışmayı büyütüyor ve dünya kadınlarının birlik, dayanışma ve mücadele günü 8 Mart’ı kutluyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Kadın Meclisi ve TJA, bileşenleriyle birlikte il binasında düzenlediği basın toplantısında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinin startını verdi. Kamuoyuyla paylaşılan programda kadınlar, 8 Mart etkinlikleri kapsamında hazırladıkları programı açıkladı. Toplantıya; HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan da katıldı.

Dünya kadınlarının birlik, dayanışma ve mücadele günü 8 Mart’ı kutluyoruz”

Kadınlar adına basın metnini kamuoyuyla paylaşan Çiğdem Göksoy, şu ifadeleri kullandı:

Kadınlar olarak; adil, eşit ve özgür bir yaşam için en geniş kadın ittifaklarını ve kadın dayanışmasını sağlayarak kadın iradesini güçlendirmeyi, tam da bugün bir sorumluluk olarak görüyoruz. Kadın bedenini hedefleyen tekçi, milliyetçi, cinsiyetçi anayasalara karşı kadın özgürlüğünü esas alan bir toplum inşası için 8 Mart’la yeni bir anlama kavuşacağına inanıyoruz. 2023 yılında 8 Mart’la birlikte kadınların özgürlük mücadelesinin AKP-MHP iktidarını yıkacağına ve seçimin en büyük kazananı olacağına inancımız tamdır. Erkek egemenliğine karşı kadınların ilmek ilmek ördüğü eşbaşkanlık modeli ve kadın özgürlüğünü esas alan demokratik siyaset anlayışı bu iktidarı bitirecektir. Kadınlar; Maraş merkezli depremlerde enkazın altında kalan bu iktidara karşı hep birlikte büyük bir zaferle yeni bir yaşamı yeniden inşa edecektir. Bu açıdan, kadın özgürlüğünün önündeki en büyük engel olan AKP-MHP faşist bloğuna karşı mücadeleyi yükseltmeye ve iktidarı yenilgiye uğratarak toplumsal kurtuluşu inşa etmeye çağırıyoruz. Zaman, kadın özgürlük zamanı. Başımıza gelmiş en büyük felaket olan ‘Tek adam’ rejimine ve enkaz altında kalan faşist-cinsiyetçi iktidara karşı, kadın öncülüğünde toplumsal dayanışmayı büyütüyor ve dünya kadınlarının birlik, dayanışma ve mücadele günü 8 Mart’ı kutluyoruz.

Göksoy, daha sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin Mersin’de yapılacak eylem ve etkinlikleri şöyle sıraladı:

3 Mart: Akdeniz ilçemizde Kazanlı, Özgürlük ve Çilek mahallelerinde depremzede kadın arkadaşları ziyaret.

4 Mart: Toroslar’da depremzede aileleri ziyaret.

5 Mart: Yenişehir’de depremzede aileleri ziyaret.

6 Mart: Cezaevlerindeki kadın arkadaşlara kart gönderme.Ardından Mezitli ve Erdemli’de depremzede aileleri ziyaret.

7 Mart: Tarsus’ta depremzede aileleri ziyaret.

8 Mart: Feminist Gece Yürüyüşü”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

EŞ BAŞKAN SARIYILDIZ – SADECE HAKİKATİN PEŞİNDE KOŞAN GAZETECİLERİN DAİMA YANINDA OLACAĞIZ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ağırlayan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir