Ana Sayfa / Manşet / Mersin’de Erbilli Kürt aileye ırkçı saldırıda bulunanlar gözaltına alındı

Mersin’de Erbilli Kürt aileye ırkçı saldırıda bulunanlar gözaltına alındı

Hikmet Durgun-

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB)’nin başkenti Erbil’den seyahat için Türkiye’ye gelen Kürt ailenin Mersin’de ırkçı saldırıya uğradığı iddia edildi. Saldırıda yer aldığı iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı. Habernews24.com’a konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Av. Nahit Eren, saldırı nedeniyle Mersin’e geldiklerini belirterek, saldırıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Edinilen bilgilere göre dün saat 16:00 sularında Erbilli Kürt aile Mersin’in Bozyazı ilçesi virajlar bölgesinde yol verme tartışması nedeniyle bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı sonucu bayılan ve ağır yaralanan ismi öğrenilemeyen Erbilli 2 kişi hastaneye kaldırıldı. Taş ve sopalarla yaralanan Erbilli aile olay yerine gelen ambulanslarla Anamur Devlet Hastanesine kaldırıldılar.

Olayla ilgili Jandarma soruşturma başlatılırken, saldırıya karışanlardan 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların bugün Anamur ilçe adliyesine gönderilecekleri öğrenildi.

Saldırıya uğrayan aile ırkçı saldırıya uğradığını ve kendilerine çok ağır küfürler edildiğini iddia ederken, gözaltına alınan 2 kişi ise ilk ifadelerinde yol verme tartışması nedeniyle tartıştıklarını ve ardından kavga ettiklerini belirtiler. Ancak ırkçı saldırıyı kabul etmediler.

Habernews24.com’a konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Av. Nahit Eren, saldırı nedeniyle Mersin’e geldiklerini belirterek, saldırıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Eren, saldırıya uğrayan aileyi  Anamur Devlet hastanesinde ziyaret edeceklerini kaydederek, olayın takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ise olayın takipçisi olduklarını ifade ederek, konuyla ilgili Anamur Barosu temsilcisini görevlendirdiklerini söyledi.

Rûdaw’a konuşan olayın canlı tanığı Cihan Kutluk, “Adana’dan Antalya’ya doğru giderken Mersin Bozyazı ilçesi virajlar bölgesinde öğleden sonra saat 16:00 civarlarında arabalarının önleri kesilmiş bir ailenin 4 kişi tarafından darp edildiğini gördük. Adama ve 12-13 yaşlarındaki erkek çocuğuna taşlarla saldırıyorlardı ve taşlarla kafalarına vuruyorlardı. Adam bariyerlere doğru savrularak bayıldı. Adamı uçurumdan atmaya çalıştılar” dedi.

Adamın eşinin ve çocuklarının da darp edildiğini belirten Kutluk, Ramazan Bayramı’nın birinci günü olması nedeniyle yol verme kavgası olduğunu düşündüğünü ama olayın gerçekte öyle olmadığını gördüğünü ifade etti.

“Kürtlere küfürler ederek bozkurt işareti yaptıklarını görünce faşist bir saldırı olduğunu anladım” diyen Kutluk, “5 dakika boyunca Kürtlere küfürler savurdular. Adamı alarak cipine bindirdim ve Jandarma noktasına ulaştırdım. Sonra da ambulansı çağırarak hastaneye ulaştırdık. Daha sonra karakola giderek olayla ilgili ifade verdim” diye konuştu.

Rûdaw’a gönderilen videoda Kürtçe konuşan ailenin saldırıya uğradığı görülüyor. Görüntülerde saldırganların kullandığı arabanın Honda Civic marka olduğu ve plakasının 01 YG 428 olduğu görülüyor.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir