Ana Sayfa / EĞİTİM / Mersin’de 2 bin personelle Kuran kursları başladı

Mersin’de 2 bin personelle Kuran kursları başladı

Ülkemizde koronavirüs salgınıyla başarılı mücadelenin ardından Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl yaz Kur’an kursları yapılması yönünde karar alındı.

Bu kapsamda; 5 Temmuz pazartesi günü itibariyle, Kovid-19 tedbirlerine uyularak Mersindeki bütün cami ve Kur’an kurslarında yaklaşık 2000 personel ile öğrencilere cami ve Kur’an kurslarımızda eğitim vermeye başlandı.

Dr. Kondi, yaz Kur’an kurslarındaki eğitimin 5 Temmuz pazartesi günü başladığını,  20 Ağustos’a kadar süreceğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Bu yıl yaz kurslarında 3’lü bir kategorik tasnif yapıldı. 4-9 yaş grubundaki öğrenciler doğrudan camilerimizde ve kurslarımızda yüz yüze eğitim alacaklar. 10-15 yaş arasındaki öğrenciler ise isteklerine göre yüz yüze veya online eğitim alacaklar. 16-22 yaş arası öğrenciler ise eğitimlerini online olarak alacaklar. Mersinde bu yılki yaz Kur’an kursları eğitimi için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Öğrencilerimiz ilgili ders materyallerini ücretsiz olarak müftülüklerimizden temin edebilirler. “Sınıfta öğrenci sayısı 25’in üzerine çıkmayacaktır. Kadrolu ve sözleşmeli personelin yeterli olmadığı yerlerde geçici öğretici görevlendireceğiz.

Mersinde çocuk ve gençlerimizin tamamına talibiz.  Ancak pandemi öncesi bunun 113  binine ulaşabildik. Bu yıl amacımız bu sayıyı daha da yükseltmektir.

Camilerimizin ve Kurslarımızın Süsü Çocuklar…

Dr. Kondi,   “Çocuklarımız camilerimizin en değerli misafirleridir.”  “Onlar ıslak beton gibidir. Üzerlerine hangi kalıbı koyarsanız o şekli alırlar.”  Bu bilinçle  biz camilerimizde sadece çocuklarımıza   Elif-Ba öğretmiyoruz. Sevgiyi ve merhameti, saygı ve hürmeti, dürüstlük ve samimiyeti, bir arada kardeşçe yaşamayı, helal ve harama riayet etmeyi, her şeyden önce iyi bir insan olmayı öğretiyoruz. Onlar bizi ve ülkemizi aydınlık geleceğe taşıyacak en değerli misafirlerimiz, kurslarımızın süsüdür, göz aydınlığımızdır. Onların çocuk olduklarını unutmadan hem eğlendirip, hem dinlendirip hem de onları eğiteceğiz. Zira Yaz Kur’an kurslarımız milletimizin geleceğini inşa etmede önemli bir yer teşkil etmekte olup kurslarımızda Kur’an dersleri ve dini bilgiler ile birlikte; Milli Eğitim, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, Akdeniz belediyesinin katkılarıyla sosyal, kültürel, sportif faaliyetler düzenleneceğini ifade etti.

Değerli Anne ve Babalara..

Anne ve babalara da seslenen Dr. Kondi; Lütfen çocuklarınızı sahih ve doğru dini bilgi alabilmeleri için camilerimize, Kur’an kurslarımıza gönderin. Sahih bir din bilgisi, toplumda hava, su, toprak ve güneş kadar önemli olduğunu; bu bilginin liyakatlı ve ehil kişiler tarafından verilmesi gerektiğini belirten Dr. Kondi: “Ne olur Çocuklarınızı Kur’an’dan ve Hz. Peygamberimizin örnek  hayatını öğrenmekten ve onun ahlakıyla ahlaklanmaktan mahrum bırakmayın. Zira   “Bir annenin, babanın evladına bırakacağı en büyük miras güzel ahlaktır, sahih bir din bilgisidir. ”  dedi ve yaz Kur’an Kurslarımızda eğitim alacak talebelerimize zihin açıklığı ve başarılar dileyerek 2021 Yaz Kur’an Kurslarının hayırlara vesile olmasını temenni ettiklerini belirtti.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

Öz: “Birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız”

Cumhur İttifakı Toroslar Belediye Başkan Adayı Dr. Ali Öz, “Toroslar biziz, biz Toroslarız. Birlikte başaracağız, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir