Ana Sayfa / EKONOMİ / Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Hakan Kayacı’dan Önemli Açıklamalar

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Hakan Kayacı’dan Önemli Açıklamalar

Radyo Ülkü’de yayınlanan Yerel Gündem programında Serkan Tultak ve Gazeteci Yazar Ufuk Cavlı’nın konuğu olan iş adamı Hakan Kayacı önemli açıklamalarda bulundu.

“Doğru vizyonla birlikte hareketle çözülemeyecek bir sorun yok” Ortaya koyduğu projelerle Mersin’de ve Türkiye’de teknolojik gelişmelerin sembol isimlerinden birisi olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı İşadamı Hakan Kayacı, Mersin sevdasını Mersin’in zenginliğine katmak için yola çıktığının dile getirdi.

Mersin Radyo Ülkü’de yayınlanan Yerel Gündem programında Serkan Tultak ve Ufuk Cavlı’nın konuğu olan Kayacı, 1998 yılından bu yana iş dünyasının içerisinde olduğunu ve gittiği yurtdışı ziyaretlerinden gördüğü gelişmelerden oldukça etkilendiğini dile getirerek, “Sürekli bu gelişmelerin Mersin’de de olması gerektiğini düşündüm. Mersin bulunduğu noktada olmaması gerekiyor. Çünkü bu potansiyel fazlasıyla var. Neden bu Mersin’imizde olmuyor diye kafamda bir düşünce vardı. Sonra tespitlerime göre kentin en büyük sorununun karmaşa olduğu görülüyor. Bir tarım kenti mi, turizm kenti mi, sanayi kenti mi? Henüz ne olduğuna karar verememiş bir kent. Mersin’de bir kimlik eksikliği var.

Mersin dünyadan baktığımız zaman bir liman şehri olarak görünüyor. Bundan yeterince yararlanabiliyor mu? Bir ülke değer kazandığı zaman taşı toprağı altın oluyor 321 kilometrelik bir sahil şeridi olasın kentin turizmden daha çok faydalanması gerekiyor. Neden yatırım gelmiyor Mersin’e. Bir havaalanı projemiz var ve bir şekilde bitecek. Ama şuan Adana’dan Mersin’e gelirken bile iş dünyasını getirmeye çekineceğimiz bir tablo varsa düşünmemiz gerekiyor. Yollarımızı, Mersin’in doğu girişini düzeltemiyoruz” dedi. Her şeyin atılacak ilk adımla başlayacağını ifade eden Kayacı, “Memleketimiz Mersin’de kimin ne görüşünün olduğunun bir anlamı yok. Gerçekten mozaik yapı başka hiçbir yerde değil. Burası bir Konya, Kayseri, Bursa değil. Burası farklılıklarıyla zenginleşmiş çok güzel bir şehir. Akdeniz’in incisi diyoruz. Bunlara sahip çıkmamız gerekiyor. Ulu önderimiz Mustafa kemal Atatürk, “Mersinliler Mersin’e sahip çıkın’ derken biz hala bu noktada değiliz.

 

Mersin’e sahip çıkmak demek Mersin’i çok seviyoruz diyerek maniler düzmek değildir. Ben bu denli yatırımların zayıf olmasını kabullenmek istemiyorum. O, onla çekişiyor, böyle kutuplaşma var denilmesi beni geriyor. Asla böyle bir şey yok çünkü. Tek sorun aradaki iletişimsizliktir. Burada Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız STK’larımız birlik ve beraberlik içerisinde olduğu sürece başaramayacağımız bir şey yok. Bu şehir ancak böyle kalkınır. Neden bir gelişme olduğunda Kayseri’yi, Konya’yı örnek gösteriyoruz. Çünkü orada kent söz konusu olduğunda siyaset güdülmüyor. Birleri arayı bozmak isteyebilir. Birileri bu çatışmalardan nemalanmak isteyebilir. Bunların hepsini aşarak mersin sevdalısıysak her türlü yatırımın yapılması, desteğin verilebilmesi için el birliği yapmamız gerekiyor.

 

Biz STK’ları bile Mersin özelinde bir araya getiremiyoruz. Oysa Mersin Ticaret ve Sanayi Odası bu anlamda bir lokomotiftir. Ayrım gözetmeden destekleyebilecek, projeler bazından tetikleyebilecek, kamçılayacak, yaptığı projelerde de ödüllendirecek bir anlayışta olması gerekiyor. Çünkü o STK’ların hepsi Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı. Hepsi bizim üyemiz. Bunlara sahip çıkmak zorundayız. STK’lar büyümeli, üretmeli ama kâğıt üzerinde değil” diye konuştu. İş dünyasının yaralarını saracak oluşumların ortaya çıkması gerektiğine vurgu yapan Kayacı, konuşmasında, “Biz burada aman paramızı koruyalım derdinde olmadan gelir getirici yarımlara bakmamız gerekiyor. Ben tüm çalışmalarımda argeye büyük önem veriyorum. Tarımda da sanayide de balıkçılıkta da arge olacak. Farkındalık yaratmadığınız sürece sanayinizi büyütemezsiniz. Ben Ticaret ve sanayi odasında 41 komitenin 41’nin de arge ruhunu işleyeceğim. Teknoloji olmadığı müddetçe değerimiz artmaz. Şuna dikkat etmek zorundayız. Asli görevimiz üyelerimizin aidat duygusunu değil aidiyet duygusunu artırmamız gerekiyor. Aidiyet duygusunu katamazsak insanları odamıza getiremeyiz. Oda evraka para almaktan başka ne işe yarıyor. İnsanlara bunu sormamız gerekiyor. Elbette aidat alınacak ama aidiyet duygusunu oluşturmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Hakan Kayacı sözlerini şöyle sürdürdü: “MTSO’da çok renkli ve çok genç bir meclis üyesi tablomu oluştu. Hepsi birbirinden değerli ve konuya hakim arkadaşlar. Hepsi ölçüyor biçiyor, kendi duyguları ve bilinciyle hareket ederek başkanlarını belirleyecekler. Geçmişte MTSO olarak çok hizmet veren çok güzel işler yapan başkanlarımız oldu. Hepsinden Allah razı olsun. Biz bir kat daha üzerine ne koyarız, ne yaparız ona bakıyoruz. Seçim ayın 23’ün ve süreç çok güzel gidiyor. Herkes projelere, çalışmalara bakacak ve elini kalbine koyarak tercihini yapacak. İnandığı yere atacak. Ortak paydada buluştuğumuz zaman hepimizin başarılı olacağımıza inanıyorum.”

 

 

 

 

 

 

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir