Ana Sayfa / Manşet / Mersin Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Mehmet Oymak: Birlikte yönetip sorunları çözeceğiz

Mersin Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Mehmet Oymak: Birlikte yönetip sorunları çözeceğiz

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurula hazırlanıyor. Yeni yönetimi seçecek odanın başkan adayları saha çalışmalarına başladı. Mersin Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Mehmet Oymak, göreve gelmeleri halinde odayı birlikte yönetim tüm sorunları çözeceklerini söyledi.

Çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren ve yoğun bir ilgi gören Mersin Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Mehmet Oymak, haber sitemize önemli açıklamalarda bulundu.

“EL ELE VEREREK SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ”

İyi bir ekiple yola çıkan üniversite mezunu Oymak, “Biz ekip olarak öncelikle şoför esnafımızın görüşlerini alarak başladık. Bugün gelinen noktada bütün esnaflarımıza ulaşarak onlarla dertleşecek ve olası başkanlığımda yapacağım hizmetleri anlatacağım. Şoför esnafı yıllarca hizmetsiz kaldılar. Bugün esnafımız sahip çıkılmasını istemektedir. Akaryakıt fiyatlarının artması, tamir masraflarının artık ödenemez olması, günümüz teknolojisinden uzak bir pazarlama anlayışıyla ekonomik çıkmaza sürüklenmesi, esnafımızı artık yormuştur. Sorunların çözümü noktasında odamız esnafımızla istişareden uzak bir şekilde duruş ortaya koymaktadır. Esnafımız kime derdini anlatacağını bile bilmemektedir? Sektörümüzde bir sahipsizlik ortaya çıkmıştır. Biz esnafımızın sorunlarına sahip çıkarak çözüm getireceğiz. Bu konuda çok kararlıyız, şoför kardeşlerimizle el ele vererek mevcut sorunları çözmek için gereken mücadelemizi vereceğiz” dedi.

“ŞÖFÖR ESNAFIMIZIN SESİ OLACAĞIZ”

Şoför esnafının sesi olacaklarının altını çizen Oymak, şöyle devam etti; Öncelikle şoför esnafımızın Ankara’da sesi olacağız. Özellikle akaryakıttan bir kısım vergilerin kaldırılması için elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız. Fakat bu uzun soluklu mücadelemiz sürerken Petrol Ofisleri açarak akaryakıt fiyatlarında aracı farkını ortadan kaldıracağız. Bu benzin istasyonlarımızın bünyesinde kuracağımız tamirhanemiz 7/24 hizmet verecektir. Geçim derdine düşen esnafımız yaz aylarında denize giremiyorlar. Onlar için bir sosyal tesisin yapımına ivedilikle başlayacağız. Birçok kurumun kendi sosyal tesisi var ve bizim neden olmasın diye düşünüyoruz. Eski usullerle kaliteli hizmet verme imkanı olmamaktadır. Bugün dijital teknolojiyi kullanma zorunluluğumuz mevcuttur. Mersin için taksi uygulamasını derhal devreye sokacağız. Herkes cep telefonundan bir tıkla en yakın taksiye ulaşabilecek. Bizim hazırladığımız bunlar gibi birçok projenin fizibilite çalışmalarını yapmış bulunuyoruz. Göreve seçilmemiz halinde projelerimizi hayata geçirmede zaman kaybımız olmayacaktır.”

“YAPILAMAYANLARI YAPMAYA TALİP OLDUK”

Mersin’in bir turizm kenti olduğuna dikkat çeken Oymak, şöyle devam etti; “Ben üniversitede turizm okudum ve Mersin’in gelecekte çok önemli bir turizm kenti olacağını görebiliyorum. Mersin’in dünyanın sayılı turizm kentlerinden birisi olması için bütün kesimlerin turizm bilincine sahip olması gerekmektedir. Biz bu konuda turizmi ve onun gereklerini esnafımıza vereceğimiz eğitimlerde anlatacağız. Bir taksi şoförü kenti çok iyi bilmesi gerekiyor. Bir yabancı geldiği zaman ilk teması taksiciyle kurmaktadır. Turizm için her zaman il izlenim çok önemlidir. Biz göreve geldiğimizde bu konuda büyük çaba göstereceğiz. Akdeniz Sahil Yolu ve Çukurova Hava alanı devreye girdiğinde turizm hareketliliğinin hissedilir bir şekilde arttığını göreceğiz. Bugünden geleceğe hazır hale gelmemiz gerekmektedir. Biz gerçekçi projeler hazırlayarak esnafımızın desteğiyle bu seçimlere aday olarak gireceğiz. Odamızda 37 senedir yapılamayanları yapmaya talip olduk. Biz göreve geldiğimizde şoför kardeşimin artık çilesi bitecektir. Esnafımızın desteğiyle bu mücadelemizden anlımızın akıyla çıkacağımıza yürekten inanıyor, bütün odamız üyelerine sağlıklı, bol kazançlı günler diliyorum”

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir