Ana Sayfa / Manşet / Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı MIP Ana Sponsorluğunda Gerçekleşti

Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı MIP Ana Sponsorluğunda Gerçekleşti

Uluslararası taşımacılık ve lojistik sektöründe önemli bir rol üstlenen Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı, 28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde 4 gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı.

 

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’nin (MIP) ana sponsoru olduğu fuar, Asya, Kafkaslar ve Orta Doğu’da iş birliğini ve ticareti teşvik etmeyi amaçlıyor. Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı; 2023’e kadar ulaştırma alanında 350 milyar Amerikan doları yatırım planlayan Türkiye’ye yeni yatırımcıların çekilmesi, sektör paydaşlarıyla iş birliği yapılması, sektör paydaşlarının birbirlerini tanımaları, haberdar olmaları ve ortak stratejiler oluşturmalarına da öncülük ediyor.

 

Mersin şehri, Londra’dan başlayıp Çin’e kadar uzanan uluslararası taşımacılık rotasında “Orta Koridor “un en stratejik noktasında yer almaktadır. MIP, Mersin’den dünyaya açılan ve 190 ülkeye ulaşan en büyük ana ticaret kapısıdır. Liman, 2,6 milyon TEU konteyner ve 10 milyon tonun üzerinde konvansiyonel yük kapasitesiyle ülkenin ithalat ve ihracatının önemli bir bölümüne katkı sağlamaktadır.

 

MIP Genel Müdürü Johan Van Daele bu konferansın önemini şu sözlerle vurguluyor: “MIP olarak, tüm uluslararası taşımacılık ve lojistik sektörü için değer yaratan bu etkinliğin ana sponsoru olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Uluslararası taşımacılığı geliştirmek ve böylece ticarete ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak için benzer hedeflere sahip olduğumuz ortaklarımızla buluşmamız için büyük bir fırsat sunuyor. Fuarda Avrupa, Kuzey Afrika, Uzak ve Orta Doğu ülkeleriyle yeni iş bağlantıları kurmayı ve yeni ticaret rotalarıyla sektörü büyütmeyi umuyoruz.”

 

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. Hakkında

Akfen Holding ve PSA International ortaklığında kurulan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) 11 Mayıs 2007 tarihinde T.C.D.D. Mersin Liman İşletmesini 36 yıl süreyle devralmıştır. 2017 yılında hissedarları arasına Avustralyalı Fon Şirketi IFM’in katıldığı Mersin Uluslararası Limanı (MIP), Ankara, Gaziantep, Kayseri, Kahramanmaraş, Konya gibi Türkiye’nin sanayileşmiş kentleri ile Suriye, Irak ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri gibi sınır komşusu olan ülkelere, demiryolu ve karayoluyla bağlıdır. Orta Doğu ve Karadeniz’le olan aktarma ve hinterlant bağlantılarıyla, Akdeniz Bölgesindeki ana konteyner limanlarından biridir. Mersin Uluslararası Limanı (MIP), geniş hinterlandı, erişilebilir ulaşım imkanları ve başarılı personeli ile Türkiye’nin ithalat ve ihracat hacminin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Yıllık elleçlenen toplam kargo miktarı ve mevcut sahası ile MIP Türkiye’nin en büyük limanıdır.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

GÜLTAK: “BİRİLERİ HALKIMIZA KİRLİ BİR OYUN KURMAK İSTİYOR”

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Akdeniz’in çok değerli bir ilçe olduğunun altını çizerek; “Akdeniz artık festivallerle, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir