Ana Sayfa / KÜLTÜR/SANAT / Mersin Kitap Fuarı açıldı

Mersin Kitap Fuarı açıldı

Mersin Yenişehir Belediyesinin de destekçileri arasında yer aldığı Akdeniz Bölgesi’nin en büyük kitap fuarı olan 6. CNR Mersin Kitap Fuarı kapılarını açtı. CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi’nde 9 gün boyunca Akdenizli kitapseverleri yayınevleri ve yazarlarla buluşturacak olan fuarda Mersin Yenişehir Belediyesi de stant açarak hem eğitim, kültür ve sanat alanındaki çalışmalarını tanıtıyor hem de kitapseverlere kitap hediye ediyor.

 

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 6. CNR Mersin Kitap Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Açılış törenine Başkan Özyiğit’in yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, AK Parti Milletvekili Hacı Özkan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Eren ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Başkan Özyiğit, “Eğitimin temeli okumaktır”

Fuarın açılış töreninde konuşan Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, büyük bir emekle açılan 6. CNR Mersin Kitap Fuarı’nın Mersin’de fuarlar dizisinin devam etmesi bakımında önemli olduğuna dikkat çekti. 6. CNR Mersin Kitap Fuarı’nın Yenişehir’de düzenlenmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Başkan Özyiğit,  emeği geçenlere de teşekkür etti.

Kitap fuarının Mersin’in kültürel gelişimine büyük katkılar sunacağının altını çizen Başkan Özyiğit, şöyle konuştu: “Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız,  Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve KOSGEB desteği ile düzenlenen 6. CNR Mersin Kitap Fuarı büyük emeklerle bugün burada hazırlandı. 9 günde 500 binin üzerinde ziyaretçinin bu fuarı ziyaret etmesini bekliyoruz. Umut ediyorum ki kentimizin kültürel gelişimine büyük katkılar sunar. Yaşamımız her şeyi deneyimlemeye yetmez ama kitapla birçok deneyimi kazanabiliriz ve biliyoruz ki eğitimin temeli okumaktır. Yenişehir Belediyesi olarak Marmara Üniversitesi ile birlikte Türkiye’de bir ilke imza atarak hayata geçirdiğimiz 0-3 yaş Erken Çocukluk Eğitimi ile birlikte sıfırdan başlayan bir eğitim sürecini oluşturduk. 0-3 Yaş Erken Çocukluk Eğitimini, Türkiye’de ilk defa hayata geçiren bir kurum olarak, eğitimi en alt seviyeden ‘Her aile bir okuldur’ sloganıyla başlatmaya karar verdik ve bunu uyguluyoruz.”

 

Önümüzdeki yıllarda da Yenişehir’de kitap fuarının açılması için gerekli destekleri vereceklerini söyleyen Başkan Abdullah Özyiğit, fuarın Mersinli kitapseverleri dünya çapında tanınmış yazarlarla buluşturduğunu ifade etti.

Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesilerek, fuarın resmi açılış yapıldı. Başkan Abdullah Özyiğit, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ve CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu’nu Yenişehir Belediyesi olarak açtıkları stantta ağırladı.  Başkan Özyiğit, burada Yenişehir Belediyesinin eğitim alanında yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Başkan Özyiğit, daha sonra stantları tek tek gezerek, hem kitapları inceledi hem de fuarı ziyaret eden kitapseverlerle sohbet etti.

200’ün üzerinde yayınevinin katıldığı fuar, 28 Kasım’a kadar açık kalacak.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

CHP’li Tuncer, her mahalleye eşit hizmet götüreceklerini söyledi

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, vatandaşlardan 5 yıl boyunca belediyeyi denetlemesini istedi. ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir