Ana Sayfa / KADIN / Mersin Kadın Gücü Sözcüsü Cavidan Demirağ’dan Elmalı tepkisi: Çocuklara yönelik cinsel istismar kabul edilemez

Mersin Kadın Gücü Sözcüsü Cavidan Demirağ’dan Elmalı tepkisi: Çocuklara yönelik cinsel istismar kabul edilemez

Mersin Kadın Gücü Grubu Sözcüsü Cavidan Demirağ, “Çocuğa yönelik cinsel istismar hiçbir şekilde kabul edilemez. Hukuki sürecin çocukların üstün yararı gözetilerek işletilmesi ve faillerin en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız” dedi.
2019’da iki çocuğun cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin Antalya’nın Elmalı ilçesinde görülen davada sanıkların tutuksuz yargılanıyor olmaları tepki çekti. Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sanıkların tutuklu yargılanmalarını talep ediyor. Hükümet yetkilileri, “Sanıkların en ağır cezayı almasını” istedi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) hukuki süreçle ilgili inceleme başlattığını açıkladı. Davanın altıncı duruşması 17 Eylül’de yapılacak.
YAŞADIKLARINI RESMETTİLER, NE YAZIK Kİ HUKUK BUNU ANLAYAMADI
Dava hakkında açıklama yapan Mersin Kadın Gücü Grubu sözcüsü Cavidan Demirağ, verilen kararla artık adalete olan güvenin tamamen son bulduğunu söyledi. Demirağ, “Geçtiğimiz gün yaşanan bu olay sonrası adeta aklımız durdu. İki yavrumuza yönelik yapılan üstelik öz annesinin ve üvey babasının yaptığı bu çirkinliğe karşı en ağır ceza verilmesi gerekirken yine herkese şoka uğratacak bir karar verildi. Bu ülkede artık ne kadına ne çocuğa ne hayvana hiçbir saygı kalmadı. Ülkemiz adına utanç verici bu kararı kınıyoruz. O minik yürekler yaşadıklarını çizdikleri resimler ile bu ülkeye anlatmaya çalıştı. Ne yazık ki anlaşılmadılar. Mide bulandıran bu olay karşısında o iki şahıs anne baba denilemeyecek kadar aşağılık olan bu kişiler tutuksuz yargılanacak. O iğrençliği yapanlar yine bizim aramızda dolaşacak. Utanıyoruz. Bu karardan Utanıyorum” dedi.
DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Demirağ, “Çocuğa yönelik cinsel istismar hiçbir şekilde kabul edilemez. Hukuki sürecin çocukların üstün yararı gözetilerek işletilmesi ve faillerin en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın süreci takip edeceğine ilişkin açıklamasının arkasındayız. Hukuki sürecin yakın takipçisi olacağız. #ElmalıDavası” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIN
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hakkında haber news24

Tekrar kontrol edin

EŞ BAŞKAN SARIYILDIZ – SADECE HAKİKATİN PEŞİNDE KOŞAN GAZETECİLERİN DAİMA YANINDA OLACAĞIZ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ağırlayan Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız, demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir